Trap op zwevende vloer ?

Cornelis_01

  • #1
Kan ik mijn trap laten rusten op een zwevende vloer met vloerverwarming of moet ik de trap op stenen laten rusten op de huidige betonnen vloer en de estrich vloer met vloerverwarming hieromheen storten ?
 

Pepjo

  • #2
Als je de tweede optie doet met een bestaande trap moet je wel rekening houden met een lagere aantrede bij de eerste tree.

En heel wat mensen die daar de eerste keer hun nek over breken. :mrgreen:
 

Cornelis_01

  • #3
Vergeten te vermelden :oops: , de trap hangt nu zo'n 14 cm boven de betonvloer ( we hebben dus nu een hele hoge eerste trede :wink: ) die 14 cm word opgevuld met isolatie en estrich met vloerverwarming. Is zo'n afwerkvloer stevig genoeg om het gewicht van een trap te dragen ?
 

Pepjo

  • #4
Jawel, bij mijn vorige huis is de trap ook op een smeervloer met vloerverwarming erin geplaatst. Geen problemen ondervonden.

Zorg wel voor een net in de smeervloer en ik zou geen vloerverwarming onder de trap leggen.
 

Ralph

  • #5
Nope, doorgaans niet. Trap moet dus op beton staan, ook al om het feit als er geisoleert word met tempex/styropor platen, dat het na verloop van tijd altijd de zwevende vloer iets nazakt. Ik zou als je de keus nu hebt er een klosje hout onderleggen.
 

Arjan'74

  • #6
Onze keuze was idd ook om de trap op de 'echte' stevige vloer te zeten. Wat mij betreft kan een trap niet stevig genoeg staan, laatst nog een wasmachine met 2 man naar boven gezeuld.

Maar, een lastig gevolg is dus nu wel dat in de periode dat de vloerverwarming en de afwerkvloer er nog niet liggen we dus een eerste trede hebben die 10 cm hoger is dan de rest. Wij zijn er zelf al zo aan gewend dat we soms het bezoek even vergeten in te lichten.
 

Cornelis_01

  • #7
Bedankt allemaal voor de antwoorden.
Ik mag er dus vanuit gaan dat een zwevende vloer aan de randen (tegen de muur, tegen de trap) voldoende draagt en daar niet inzakt als men er op loopt ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu