Traagschuim matras op maat maken

Zusanne

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb zelf een traagschuim matras in ons bed thuis (en ik moet zeggen...'t slaapt voortreffelijk) maar nu wil ik er een (op maat) voor in onze boot.

Nu is het probleem dat ik de hoes nooit zelf op maat kan maken. Weet iemand hier een oplossing voor?

De maat matras die ik moet maken is niet makkelijk, hij is namelijk bij het voeten eind 28 cm smaller dan bij het hoofdeind. Het komt neer op 80 x 190 bij het hoofdeind en 52 cm bij het voeteneind.

Ik heb de fabriek voor het schuim al gevonden, maar zij rekenen vrij veel (170 euro) voor het vermaken van de hoes, vandaar dat ik dit zelf wil proberen. Maar heeft er iemand tips... of moet ik gewoon naar de gouden schaar?

B.v.d.
S.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Koop een matrashoes waarin het grootste gedeelte past en vouw bij het smalle gedeelte de hoes dubbel en stik deze vast. (advies van de andere helft van mijn trouwboekje.)
 

Zusanne

  • #3
Bedankt.

En dan wat je over hebt aan stof weg knippen? Zou dit dan de zijde van matras kunnen... of zo veel mogelijk aan de zijkant? Ben bang dan er anders toch een bobbel onder komt.

Zus.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Volgens mijn vrouw aan de zijkant.
 

Zusanne

  • #5
Bij deze wilde ik iedereen maar vooral Jan bedanken voor de goede adviezen voor het op maat maken van ons matras (de tijk).
Ik heb het matras bij de fabriek zelf laten vermaken en hij ligt nu in onze boot en past perfect. (RHF)

Groeten,
Zusanne
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Graag gedaan en slaap ze.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu