Tochtprofiel, hoeveel overlap met raam?

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Simpel dingetje deze keer, waar ik tegenaan loop bij het afhangen van ramen. Dit type tochtprofiel ligt klaar:



Het profiel is 16mm breed, 5 mm hoog. Nu is helaas het oude huis overal scheef, dus ook de kozijnen... De ramen zijn daarom met een ruime tolerantie ingemeten, en de overlap van raam met kozijn is vaak minder dan een cm.

Wat is de regel bij het monteren van deze tochtprofielen? Moet het raam over de volle 16 mm over de strip vallen, of kan het ook met minder - en wat zou dan het minimum zijn voor een goede werking?

Dank,
Wim
 

Ralph

  • #2
Ik ben bang dat deze tochtstrippen weinig gaan doen dan, en als je dan ook nog een ouwerwetse 1 punt sluiting hebt dan werken deze strips vaker niet dan wel.

Dan kan je beter zijn broertje nemen die je er aan kan spijkeren vanaf de andere kant tegen het raam aan.
Die passen altijd en kunnen makkelijk aan gepast worden.
 

Gekske

  • #3
Misschien een heel lastige oplossign maar je hade de tocht rubbers ook in je raamkozijn kunnen (laten) frezen overigens denk ik dat je deze ook gewoon kunt vast timmeren volledig rubber is mss beter daar je soms minder dan 5mm hebt?
 

Ellen profielen

  • #4
Beste Wim,

Mijn naam is ******** van de Firma ******, leverancier van ******* tochtweringsprofielen.
Voor een goede afdichting heb je bij het afgebeelde profiel wel enige overlap nodig. Er komt dan meer spanning op de opstaande lip van het profiel waardoor de kier beter wordt afgedicht.

AIB-3N


Ik lees dat het profiel al klaarligt maar je zou bovenstaand profiel kunnen overwegen. De opstaande lip van de AIB-3N staat in tegenovergestelde richting ten opzichte van het profiel die jij hebt klaarliggen. In dit geval heb je minder overlap nodig.

Succes!

Vriendelijke groet,

Fokke


Namen en merk verwijderd, lees de forumregels, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu