TL buis probleem - alle hulp gewaardeerd!

Rozema

  • #1
Dag allen,

Ik zit met een vraag over een TL bak en aangezien ik zie dat jullie behoorlijk kundig zijn zou ik graag gebruik willen maken van jullie expertise!

Het zijn tl bakken in een autoshowroom. 3 buisjes per bak, 2 buisjes op 1 transformator (2*18W) en nog een buisje op 1 transformator (1*18W). Het probleem zit bij het middelste buisje op 1 transformator.

Ik vervang al jaren de buizen in de showroom en heb altijd door het vervangen van buis, starter, condensator of transformator het probleem opgelost.

Ik trof deze buis aan waarbij de houder met de starter aan één zijde volledig was gesmolten. Deze houder heb ik volledig vervangen, nieuwe starter, nieuwe buis en niks. De starter knipperde steeds maar de buis ging niet aan. Zowel condensator als transformator vervangen, nog steeds niks. Door zonder condensator eens doorverbonden, weer niks.

Nu hoor ik steeds de transformator en de starter tikken maar de buis gaat niet branden. Zouden jullie me misschien kunnen adviseren wat het probleem kan zijn. Kan het een weerstand zijn. Graag hoor ik jullie mening, alvast hartelijk dank!

Mvg,

Romke


 

Rozema

  • #2
Perongeluk de starter verkeerd geschakeld......
 

Kan

  • #3
U heeft de TL buis proberen te starten na vervanging van de gesmolten lampvoet en starter.
Nadien VSA en condensator vervangen maar nog steeds met dezelfde tl buis geprobeerd.
Nu dus toch maar met een hagelnieuwe tl buis proberen.
En anders de aansluitingen controleren want u heeft eigenlijk alles vervangen, dus het zou gewoon moeten werken.
Dat tikken van de starter betekent dat er stroom door de gloeidraad van de tl buis gaat en als deze opgewarmd is door de starter onderbroken wordt.
Op dat moment moet de tl lamp gaan branden omdat de elektronen nu via het gas in de tl buis van de ene naar de andere gloeidraad gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu