Tikkend geluid (bij) pomp Nefit VRC 24 s

FredvR

  • #1
Tikkend geluid (bij) pomp Nefit VRC 24 s
Alleen bij ww vraag cv hoor ik (volgens mij) de pomp een tikkend geluid maken. Verder werkt alles gewoon. Mijn vraag: Wat hoor ik en wat moet ik (laten) vervangen? En ja... wat kost het betreffende onderdeel? De topics die ik erover heb gelezen hebben mij nog niet met zekerheid kunnen zeggen wat het is, dus vandaar dat ik de vraag uitzet. BvD.
 

Panic

  • #2
Kan de pomp inderdaad zijn die aan het overlijden is. Je zal even de kap open moeten maken om te kijken waar het precies vandaan komt. Ze gaan regelmatig defect.
 

FredvR

  • #3
G avond panic,
Dank voor je reactie. Ik heb de kap eraf gehaald en nauwkeurig in de omgeving van de pomp geluisterd. Het komt uit het zwarte onderdeel met een pijl aan de zijkant. Dit is de pomp, toch? Moet nu sowieso de pomp in z'n geheel vervangen worden? En heb je een indicatie van wat ie kost?
 

FredvR

  • #4
Ik heb even rondgekeken en plm. 135 EUR kost ie nieuw. Op Marktplaats 30 - 50 EUR. Maar is MP aan te raden? Wat ik graag zeker wil weten: Is het niet iets anders? (wat voordeliger is opgelost) Of is een onderdeel van de pomp ook evt. te vervangen? Of is dat niet aan te raden / gebruikelijk?

Verneem het graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu