Tikkend geluid achter muur

Jackiegoal

  • #1
Hallo,

Ik kom hier vaak voor tips, maar ga nu toch mijn eerste bericht plaatsen omdat ik niet uit het volgende kom.

Ik heb een werkkamer op de begane grond en onze woonkamer zit op de 1e etage. Al enkele maanden valt mij op bepaalde momenten een tikkend geluid op achter een muur, met tussenpozen van 5-10 seconden. Achter deze muur zit een bergruimte en hier is een dichte ombouw gemaakt voor de riolering, CV-leidingen en waterleiding. Ik vermoed dat ik druppels hoor.

Vorige week hebben wij een badkamerverbouwing gehad waarna er ook wat kleine lekkages zijn opgetreden. Omdat die mini-lekkages behoorlijk wat nattigheid hebben gegeven, wil ik nu toch eigenlijk wel graag weten wat dit tikkend geluid is, maar de muur die eromheen zit, heeft geen opening of deurtje zodat ik snel even op zoek zou kunnen gaan naar nattigheid. Op de eerste verdieping hebben wij precies boven dit punt ook zo'n ombouw rond de leidingen mét een luik voor de vloerverwarming en daar kan ik geen nattigheid ontdekken. Ook hoor ik daar het geluid niet.

Nu heb ik zelf de volgende dingen al uitgeprobeerd toen ik het geluid niet meer hoorde:
- Emmer water in de gootsteen (ivm misschien nadruppelen riolering). Geen geluid.
- Toilet op BG en 2e etage doorspoelen. Geen geluid.
- Koud water laten lopen in wasbakken badkamer. Geen geluid.
- Verwarming aan (stond uit, maar toch geprobeerd). Geen geluid.
- Er loopt geen warm water naar de begane grond, maar toch geprobeerd het WW vol open te zetten en weer uit te doen. Geen geluid.

Wat heb ik gemist?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er een HR CVketel op zolder. Deze moet druppelen. Hoe is de afvoer van die ketel aangesloten.
 

Jackiegoal

  • #3
De CV hangt inderdaad op de 2e verdieping. Maar als het geluid daar vandaan komt zou je toch verwachten dat je het niet alleen op de begane grond hoort? Ik zal even naar de afvoer kijken.

Update: ik heb gekeken naar de afvoer. Er loopt een flexibele slang uit de onderkant van de (Remeha) CV ketel naar een open afvoerbuis (met zwanenhals), waar ook twee overdrukventielen op uitkomen. Deze afvoerbuis loopt naar de rioleringsbuis van het toilet, welke uiteindelijk de vloer in gaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Vaak komt dit soort tikken door opwarming van de c.v.
Als het tikken ontstaat tijdens het opwarmen van de c.v. ligt het aan het uitzetten van de leidingen, kan soms irritant zijn maar niet schadelijk.
Als het alleen tikt wanneer de c.v. langere tijd brandt kan het condens zijn uit de sifon van de ketel.
Even in de gaten houden wanneer het tikken begint.
 

Jackiegoal

  • #5
Dat zou een logische eerste gedachte zijn (bij ons op kantoor is dat goed te horen), maar onze verwarming staat overdag vrijwel altijd uit. Toen ik het getik vandaag hoorde had de verwarming al zeker 72 uur niet aan gestaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
In uw openingspost staat dat het getik op bepaalde momenten optreedt, het is belangrijk te weten wanneer het tikken optreedt, b.v. na gebruik van een wastafel of aanrecht, door rommel kan de sifon langzaam leeg hevelen en het ik veroorzaken dor de vallende druppels in de afvoer.
 

Jackiegoal

  • #7
Dat is mij dus ook niet helemaal duidelijk (als ik dat wist was ik al veel verder). Ik heb vanochtend (warm) water gebruikt in zowel de badkamer als de keuken, maar ik heb alle gebruikte kranen dus ook nog getest en toen kwam het tikken niet terug.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu