Tijdelijke bouwvergunning en ventilatieberekeningen

Webe

  • #1
In verband met een ingrijpende renovatie van onze woning, wonen wij sinds enkele weken in een woonunot op eigen erf. In eerste instantie vond gemeente het niet nodig een vergunning te vragen, inmiddels zijn ze van gedachten veranderd en moeten we alsnog een tijdelijke bouwvergunning aanvragen.
De gemeente is met de vereisten niet bepaald soepel en vraagt zelf voor de tijdelijke unit een tekening van de fundatie!
Inmiddels ben ik met de bouwvergunning en de vereiste bijlagen bezig. Naast daglichtberekeningen moeten ook ventilatieberekeningen aangeleverde worden. Via internet heb ik me georienteerd op deze berekeningen en overal kom ik tegen dat uitgegaan wordt van de situatie dat kozijnen voorzien zijn van ventilatierooster. Nu wil het geval dat de unit die wij bewonen niet van dergelijke roosters is voorzien (unit is uit de jaren 80 dus andere normen) . Een en ander zou dus betekenen dat we alle kozijnen moeten gaan aanpassen. Niet een klus waar ik (financieel en tijd) op zit te wachten.
Weet iemand een oplossing. Gelden wellicht voor tijdelijke bouwwerken andere regels of normen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u net zo goed op de hoogte was van de forumregels had u deze vragen niet gesteld :wink:
Kijk de forumregels er even op na.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu