Thermostaatkraan demonteren

Friggs

  • #1
Ik heb op dit moment het probleem dat de thermostaatkraan van de douche bijna geen warm water meer geeft. Nou heb ik al gelezen hier op dit forum dat het kan helpen om de kraan intern schoon te maken.

Maar aangezien ik zelf niet de kraan op de muur gezet heb en er geen beschrijving van heb, maar wel een beetje kennis wil hebben voordat ik daadwerkelijk ga lopen sleutelen, hoop ik dat iemand mij kan vertellen of ik nog ergens op moet letten bij het demonteren. :) Het is nou niet zo dat ik twee linker handen heb, maar ik wil altijd wel een beetje weten waar ik aan begin bij dit soort dingen. Ik doe 't namelijk niet regelmatig. ;)

Aangezien er geen merk op de kraan vermeld wordt, heb ik nog een paar foto's gemaakt. Waar ik trouwens dat soort van inbusschroefje voor, onder aan de kraan?






Alvast bedankt.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien een paar open deuren:

- van tevoren hoofdkraan dichtdraaien!
- die moeren die na de rozetten zitten met een flinke verstelbare BACO losdraaien, gebruik een doekje tussen de bek en de BACO om beschadigingen aan je chroom te voorkomen
- die imbus is (volgens mij) om het regelgedeelte van de kraan te kunnen demonteren. Er is speciaal vet voor om de onderdelen van de kraan te smeren na schoonmaken/demontage, maar ik ben geen expert.

Verder zou ik als ik jou was de ruimte achter de rozetten (waar de leiding door de muur steekt) volkitten want zo krijg je water achter je tegels. Vergeet niet om de kraan weer met wat vlas (of teflon tape) op het schroefdraad vast te zetten
 

Friggs

  • #3
Bedankt voor je reactie! Het is allemaal gelukt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Cyruse schreef:
Vergeet niet om de kraan weer met wat vlas (of teflon tape) op het schroefdraad vast te zetten
Juist niet doen, er zitten ringen tussen die zorgen voor de afdichting, zeker met hennep kunnen de wartels zo vast gaan zitten dat ze slecht los te krijgen zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu