Thermostaat kraan fluit na vervangen rubbere ringen

Mbr99

  • #1
Beste lezer,

Enkele weken geleden hadden we last van een fluitende therm. kraan (Grohe origineel). Omdat deze alweer wat jaren mee gaat, ging mijn vermoedens uit naar kalk. Ik heb vervolgens de kraan eraf gehaald, enkele uren in de huishoud zijn gedompeld gelaten, een oud rubber vervangen en de 2e oude rubber gelaten omdat ik even geen nieuwe meer had in mijn kist. Kraan terug geplaatst en fluit was verdwenen. Ik wilde alleen nog het andere oude rubber vervangen dus dit wat later gekocht. Vandaag kraan er weer af, oude rubber vervangen en weer terug geplaatst. Rara. Fluit weer terug. Kraan er weer af, oude rubber weer terug, nog steeds de fluit toon.

Ik begrijp er niets meer van. Er zitten geen bramen aan de leiding.

Wat me verder op viel is dat er fiber ringen tussen zaten die verteerd waren (grotendeels). Die zitten er nu niet tussen. Moet dit wel of zijn de rubbers voldoende?

Ik lees her en der ook dat de rubbers ingevet moeten worden. Klopt dit? Of moet ik alsnog de kraan in de azijn leggen (1e keer slechts 3 uren erin gehad).

Ik kan natuurlijk de kraan de schuld geven en dat hij vervangen moet worden maar waarom was het dan eerst verholpen en is het na het vervangen van de rubbere ringen ineens terug en krijg ik het nu niet meer weg?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er horen normaal 3/4" fiberringen er tussen.

Je zei je doet gehele kraan in de week, je hebt namelijk schoonmaak manieren van grohe zelf.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu