Thermostaat kapot van Electrolux koelkast

Henk_B

  • #1
Met wat meten en doorverbinden weet ik dat de thermostaat van mijn koel/vrieskast (Electrolux ER3018B) defekt is. Om deze te vervangen moet het capilair uit de koelkast gehaald worden, en belangrijker, de nieuwe er straks in.
Op dit moment hou ik de koelkast in bedrijf met de thermostaat doorverbonden en af en toe zo in te schakelen. Was nog niet leeg en heb dit weekend pas tijd om er eens rustig naar te kijken. Lang leve het grote koelelement dat in de vriezer zit.

Als ik probeer het capilair voorzichtig uit de kast te trekken dan gaat dat niet. Via een kunststof huls verdwijnt hij aan de achterkant in de kast.
Voordat ik zelf een nieuwe probeer te installeren vraag ik me af of dit redelijk soepel zou moeten gaan?
Ikzie nerrgens een mogelijkheid om aan diekant in de kast te komen dus lijkt het me dat hij gewoon naar binnen geschoven moet worden.
Aangezien de kast nog in bedrijf is, kan het zijn dat de buis ergens is vastgevroren en ik eerst de boel moet ontdooien voordat ik de buis kan verwijderen?

Overigens kom ik het type thermostaat (Ranco K59 P1666) nergens tegen. Alleen ergens op een duitse site waarbij ik de indruk krijg dat de Ranco VI 109 een vervanger is. Iemand die weet of dit klopt?

Henk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk even hier voor onderdelenzaken, u kunt daar informeren of ze de goede thermostaat in voorraad hebben en of ze hem kunnen bestellen.
 

Henk_B

  • #3
Bij een lokale onderdelen een thermostaat gekocht. Niet hetzelfde type maar de K59-L1119. Lijkt me alleen dat die toch iets anders is omdat het in de koelkast kouder wordt dan voorheen. Dacht ewerst dat hij niet zou afslaan maar dat doet hij uiteindelijk toch. Maar dan meet ik zo'n 1 a 2 graden op standje minimaal.

Maakt het erg uit waar het uiteinde van de voeler zit? Die zit nu een cm of 5 hoger achter de plaat. Dat zou uiteindelijk niets uit moet maken, toch?

Iets anders dan om de temperatuur een graad of 2 op te schroeven?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zit de voeler wel goed in de buis geschoven ?
Dat is noodzakelijk om de thermostaat goed te laten werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu