Thermostaat elektrische vloerverwarming ledjes doen niks

Fr3d

  • #1
Beste allemaal,

Sinds mei dit jaar woon ik in een huis met in de badkamer elektrische vloerverwarming. Nu het kouder wordt, dacht ik 'm eens aan te zetten. Alleen doen de LEDjes niks, en de vloer wordt ook niet warm (zelfs niet na 4 uur op 40 graden stand) Helaas weet ik niet van welk merk de vv is (om de handleiding te kunnen raadplegen), wellicht dat een van jullie de thermostaat herkend?

Zie bijgevoegde afbeelding voor de thermostaat.

Alvast bedankt en groet,
Frederik

 

Nadyse

  • #2
Staat deze verwarming op een eigen groep ?
Staat de groep wel aan ?
 

Fr3d

  • #3
Hoi Nadyse,

De verwarming staat op dezelfde groep als de badkamer, en deze staat gewoon aan.

Groet,
Frederik
 

Nadyse

  • #4
Ok, Heb je de thermostaat al gedemonteerd en gekeken of er stroom op de bedrading staat ?

Ik weet niet of de thermostaat die jij hebt alleen een bedrijfslampje geeft als hij aan staat.
Zou namelijk kunnen dat de voeler in de vloer defect is en daarom de thermostaat nooit zal vrijgeven en dan een lampje gaat branden.
Als je de thermostaat open maakt staat er hopelijk een merk of type in deze zou je kunnen zoeken op internet en dan de technische gegevens downloaden. Dan zou je de vloervoeler kunnen doormeten met een multimeter ( op weerstand zetten ohm ) Er komen ook draden in de doos uit welke in de vloer verdwijnen, hier staat geen stroom op, hier wordt alleen de weerstand gemeten. Als je deze waarde vergelijkt met de technische gegevens kun je achterhalen of deze defect is.
Probeer dat eerst eens.
 

Fr3d

  • #5
Deze heb ik nog niet gedemonteerd. Ik ben vanavond niet thuis, maar zal dit morgenavond eens proberen. Bedankt alvast voor de tips en ik laat weten wat eruit is gekomen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu