Teveel olie gebruikt bij opknappen vloer, wat nu?!

BdoubleU

  • #1
In mijn enthousiasme en de hoop mijn grenen vloer wat donkerder te krijgen heb ik te lang gewacht met het weghalen van de overtollige vloerolie nadat ik deze over de gehele vloer had aangebracht. (jaj ik had beter een pigment door de olie kunnen gooien en kort laten intrekken)

Na deze constatering zat ik dus met een vloer bedekt met een stroperig laagje. Nu 24 uur later, zijn er grote gedeelte van de vloer redelijk goed opgedroogd, echter op veel plekken zit nog een glimmend, licht pekkend, laagje. Eigenlijk heb ik geen idee of deze plekken ook wegtrekken of dat ik achterblijf met een vloer met matte en glimmende gedeelten. Ik heb nl. het idee dat op sommige plekken het olielaagje is ingedroogd tot een soort lakachtige coating.

Is het mogelijk om de gedeelten van de vloer waar nu nog een glimmend laagje olie zit te behandelen of op te lossen/te verwijderen? Het betreft een Dumby vloerolie (Masterolie Dore Fonce) op basis van veredelde lijnolie (50%) en terpentijn. Ik heb al geprobeerd om een stukje te bewerken met een doekje met terpentijn, maar ik kreeg de laag niet opgelost.....

Alvast bedankt voor jullie tips! :lol:
 

Toon

  • #2
Wie heeft advies?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu