Testen nieuwe koppelingen CV systeem

Ronaldstolk

  • #1
Hallo,

ik heb in mijn woning een aantal radiatoren op de bg verwijderd / nieuwe opgehangen. Nu is het zo dat op zich het systeem weer gevuld kan worden, alleen: stel dat er iets een beetje lekt, dan moet ik het hele systeem weer leegmaken, opnieuw testen enz. Nu vroeg ik me af: is het een optie om het systeem (middels een aftappunt aan een radiator bijvoorbeeld) met een compressor op druk te zetten en dan de koppelingen met zeepsop na te lopen? Ik vroeg me af of dit kan / werkt en of het verder geen schade kan opleveren aan het systeem.

Graag z.s.m. reacties, ik wil e.e.a. morgen gaan uitvoeren namelijk.

Bedankt,

Ronald
 

Xr8

  • #2
Lucht erop kan in principe geen kwaad, als je de druk maar niet te hoog hebt. Stop bij een 2,5 bar. Als je overigens vertrouwen hebt in hetgene je aanlegt zou ik de installatie direct vullen met water. Heb je op de radiatoren afsluitmogelijkheden dan kun je deze afsluiten en tijdens het vullen een voor een openen.

Succes.
 

Zweedse sleutel

  • #3
Met 2,5 Bar zal het wel meevallen, maar lucht als lektestmiddel is nu eenmaal een stuk linker dan water. Bij water is de druk gelijk weg, vergelijk dat is met het effect van een klapband.

Maar om het goed verhaal af te maken, wees er wel op bedacht dat je eerst automatische ontluchters (indien aanwezig) dicht zet…
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu