Terras van steenschotten maken

Remco_h

  • #1
Hallo, ik ga een terras van steenschotten maken.
Deze steenschotten bestaan uit azobe balken die met draadeinden aan elkaar zijn verbonden. Op deze manier ontstaan er platen van 5 cm dik, 150 cm hoog en 75 cm breed. Deze platen zijn behoorlijk zwaar

Nu zit ik nog een beetje te puzzelen hoe ik dit stabiel kan leggen. De ondergrond is klei met een heel dun laagje zand waar van die lelijke houten tegels opliggen. Ik heb niet heel veel hoogte over en afvoeren van grond is in onze situatie heel lastig dus ik wil het liefst zo weinig mogelijk afgraven.

De verkoper van de platen adviseerde om azobe bielzen in te graven en ze daar op vast te schroeven maar ik vraag me af of dit te doen valt om deze mooi waterpas te leggen. die dingen wegen 100 kg per stuk dus die ga je er niet 10x uithalen als ze niet helemaal pas liggen.

Zelf dacht ik er aan om op de plaats waar de platen bij elkaar komen, dus om de 1,5 meter sleuven uit te graven, zand er in en een stoeptegels erop als fundament. Verder dacht ik er nog aan om per rij enkele piketpaaltjes in de grond te slaan waar ik de platen nog eens aan vast kan schroeven om wiebelen te voorkomen (als dat al gebeurt want die platen zijn nogal zwaar)

heeft iemand commentaar of wellicht nog betere ideeën?
Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn een soort van hele grote kunststof schroeven in de handel, die kunnen in de bodem geboord worden en zitten zeer stabiel in de grond.
Ik weet dat natuursteen bedrijven ze gebruiken om grafstenen te ondersteunen maar ik heb geen idee hoe ze heten.
 

Remco_h

  • #3
Bedankt voor je reactie jan.
Ik had deze inmiddels ook gevonden. ze heten schroeffunderingen maar men doet op de site nogal geheimzinnig over de prijs, ik heb ze inmiddels gemailed
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu