Temperatuurschommelingen nieuwe thermostaatkraan

Anoniempje

  • #1
Beste mensen,

CV-ketel: Agpo Domina F124E
Kraan: Grohe Precision Trend (bouwmarkt)
Douche: Grohe Vitalia Trend (bouwmarkt)

Afgelopen weken heb ik een nieuwe badkamer geïnstalleerd. Bij het uitproberen van de douchekraan bleek dat de nieuwe thermostaatkraan kouder water afgeeft dan ingesteld (rond 43 graden voor water van ongeveer 32 graden).
Daarnaast slaat de cv-ketel na ongeveer een minuut uit, waardoor even later koud water uit de kraan komt. Daarna slaat de ketel weer aan. Bij controle bleek dat de temperatuur van het afgegeven tapwater oploopt tot 78 graden (volgens indicator ketel), terwijl de ingestelde tapwater-temperatuur 65 graden is. Bij 78 graden slaat de ketel uit, waarna de temperatuur terugloopt naar 25 graden (terwijl er nog steeds vraag is naar warm water). In deze tijd knippert de tapwater-indicator. Vervolgens slaat de ketel bij 25 graden weer aan, waarna de temperatuur weer oploopt. En alles begint weer van voor af aan (dus de temperatuur loopt weer op naar de 77/78 graden en de ketel slaat weer uit, etc).

De doorstroom van het water heb ik opgemeten met emmer en stopwatch, en dat is ongeveer 4 l/min.

Is de nieuwe thermostaatkraan kapot? Of is er misschien een probleem met de ketel?
Kan iemand bij helpen? :?

Bij voorbaat dank.
 

Xr8

  • #2
Zit de warme leiding links en de koude rechts? Als dit verkeerd om zit dan kan het rare problemen geven met dit soort kranen. Ken deze ketels niet zo goed. Voorgaande is zelf simpel te testen door even aan de aansluitkoppelingen te voelen.

Succes.
 

Anoniempje

  • #3
Warm zit links, en koud rechts.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu