Temperatuur verdeler (erg hoog)

PietBee

  • #1
Hallo Allemaal,

We proberen ons pas aangelegde vloerverwarming in gebruik te nemen en we vroegen ons af hoe heet de verdeler mag worden. Deze wordt namelijk erg heet. Zodanig heet dat al je hem aanraakt er de vellen bijna aanhangen.
We hebben een open verdeler met drie groepen, een thermostaat kraan en een thermometer. Wanneer we de verdeler aan zetten gaat de pomp aan de slag en zien we de temperatuur op de thermometer stijgen naar 35 graden. De thermostaatkraan staat op 20 graden (de laagste stand). De pomp wordt na verloop van tijd steeds heter en heter en kan uiteindelijk niet meer aangeraakt worden. Is dit normaal? Overige onderdelen van het systeem bereiken deze "hoge" temperatuur uit eindelijk niet. Na anderhalf uur pompen is er ook nog geen temperatuur verschil in de vloer te merken. Daarna systeem uitgeschakeld om deze vraag op te stellen.

Alvast bedankt voor jullie input.

Groet,

Piet
 

Freekcv

  • #2
Ik vermoed dat u geen doorstroming heeft in de slangen. mischien staan de slang afsluiters dicht ov zit er lucht in
 

Chathanky

  • #3
Daar lijkt het idd op.
Lucht , afsluiters van de verdeler nog dicht kun je zelf mischien nog even na lopen.

Zo heet dat de vellen aan je verdeler blijven hangen.
Verwarm je met oververhitte stoom? :mrgreen:
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
En de pomp draait wel?
 

PietBee

  • #5
Hallo,
Alle opmerkingen gecontroleerd en systeem weer aangezet. De pomp draait en het water wordt rondgepompt. De kou is inmiddels ook uit de vloer en de thermostaat kraan inmiddels open gedraaid richting de 21 graden. De pomp wordt nog steeds heel heet maar is al weer wat gezakt (maar je kan je hand er nog steeds niet tegen aan houden). Temperatuur van de CV aanvoer is zo rond de 67 graden. We gaan de komende dagen langzaam de temperatuur opbouwen.

Alvast bedankt voor jullie suggesties.

PS het waren natuurlijk de spreekwoordelijke vellen ook als was de eerste aanraking wel pijnlijk :lol:

Groet,

Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu