Temperatuur sensor electrische vloerverwarming

Sens

  • #1
Hallo,

Op een bestaande tegelvloer ga ik een electrische vloerverwarming plaatsen. Daarop lijm ik mijn nieuwe natuurstenen tegels.
Volgens de beschrijving moet de temperatuursensor tussen de electrische weerstand draden geplaatst worden, maar wel bereikbaar, want deze moet vervangbaar zijn. Voor de goede geleiding zou de sensor toch ook onder de tegels gelijmd moeten worden? Dus niet zo eenvoudig te vervangen... Heeft iemand ervaring met de handigste plaats voor de temperatuursensor? En dan vastlijmen of niet?

Alvast bedankt!

H. Sens
Drunen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De sensor moet altijd in een flexibel elektra pijpje geplaatst worden in de vloer, waarvan het uiteinde dicht is.
Zo kun je altijd de sensor weer vervangen.

Je zult zo wie zo, vanaf de doos waar de thermostaat in komt 2 elektra leidingen naar de vloer moeten leggen.
1 voor het verwarmings lint, en 1 voor de sensor.

Voor de sensor zou je dan een extra sleufje in de vloer in de vloer moeten slijpen waar dan de flexibele elektra buis in komt te liggen.

Maar als het goed is, zit er bij het vloerverwarmings setje ook dat stukje flexibele leiding, met een rubber afsluit dopje erbij.
 

Sens

  • #3
Bedankt voor de reactie. Bij de set zat geen flexibele leiding, maar ik maak zelf iets met gele flexibele elektrapijp. Of is er een betere suggestie? Ik heb inderdaad al 2 elektra buizen tot aan de vloer; ik zal er 1 verlengen en verzinken voor de sensor.

Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
1
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu