Tegelen over polyester pasta?

Flebbedester

  • #1
Ik ben mijn badkamer aan het verbouwen (volledig met nieuwe vloer, op balklaag).
in dit forum lees ik dat ik alles wel goed heb gedaan, althans de dingen die hier besproken worden over gips en zwaluwstaartplaten etc.

nu ben ik toe aan de vloer betegelen. bij mij is de situatie alsvolgt: ik heb een zand cement vloer gestort en de kim gedicht met pasta en band. op de vloer waar ik ga douchen heb ik ook pasta gesmeerd. ik ga nl. geen douche bak plaatsen, maar ga douchen op de tegels. lijkt me mooi waterdicht zo.

kan ik zo over de pasta tegelen of moet daar primer/voorstrijk over voordat ik ga tegelen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als de kimpasta is uitgehard, kun je er zo overheen tegelen, zonder eerst voor te strijken.
 

Flebbedester

  • #3
Dankje peter, ik heb het gisteravond gedaan, gewoon lekker tegelen alsof er niets aan de hand is.
 

Remsey

  • #4
Gebruik een waterdichte voeg want ik heb een huis gekocht waar men ook met band en pasta de ruimte zogenaamd waterdicht heeft gemaakt, mooi niet dus. Bij elke douchebeurt lekt water door het voegje de woonkamer in. Even voor de andere lezers: Hou ook een ruime voeg, sommige mensen zetten de tegels te dicht op elkaar en voegen vervolgens af maar het voegmiddel dringt niet diep genoeg de voeg in dat zet geen zoden aan de dijk.
 

Flebbedester

  • #5
Remsey bedankt. de tegels zitten er inmiddels mooi in. met een voeg van ongeveer 4 mm. nu maar eens kijken of voegmiddel goed waterdicht is en een beetje rekbaar, dat lijkt me ook wel handig voor de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu