Tegelen op houten badkamervloer

Jordy

  • #1
Het leven als onhandige valt niet mee!

We willen in de badkamer van ons jaren-30 huis een tegelvloer leggen. De badkamer is inmiddels leeggesloopt en op de houten vloer ligt een hardboard laagje.

Volgens "een kenner" moet ik alsvolgt te werk gaan: eerst primeren, lewisplaten erop, 2 a 3 cm Beamix egalisatiemortel, electrische vloerverwarmingsmat erover met lijmlaag erover en klaar is Kees.

Klopt dit wel voordat ik de boel verziek?
Ik heb bovengenoemde zaken al besteld maar vergeet ik niks?
Hoe zit het met bekisting?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kees is nog lang niet klaar! :mrgreen:

Ik raad je aan de zoekfunctie van het forum te gebruiken om te kijken naar de vele vragen en antwoorden over "lewisplaten" en "zwaluwplaten".

Die "kenner" heeft je volgens mij niet geheel goed geïnformeerd: de vloer moet niet geprimerd worden, maar verwijderd. De zwaluwplaten moeten nl., voor zover ik zelf uit dergelijke vragen heb begrepen, op de kale balken bevestigd worden, niet op de vloerplanken en helemaal niet op een boardlaag daarop.

Maar lees die berichten om te beginnen maar na, en stel daarna aanvullende vragen (als antwoord hier), dan zijn er specialisten op dat gebied die je nog verder kunnen helpen!
 

Jordy

  • #4
Paar vraagjes:

Kan ik Beamix Egalisatiemortel 740 gebruiken op Lewisplaten als dragende vloer over houten planken met daaronder houten balken?

Hoe dik moet de dan laag zijn (vloeroppervlak is circa 7 m²) en hoe lang duurt het drogen?

Daarop wil ik electrische vloerverwarming met tegels, kan dat?
 

Jordy

  • #5
Hartelijk dank voor jullie antwoorden en links. Ben nieuw op deze site en was nog niet bekend met de vele zoekmogelijkheden, sorry. Heb inmiddels veel nuttige info hierover gevonden.

Op de site van Lewis staat dat de vloerdelen er niet persé uit hoeven wat gevoelsmatig een voordeel lijkt. Na de Beamix folder te hebben gelezen lijkt 3 a 4 cm egalisatiemortel, wat maar 1 dag droogtijd nodig heeft, ideaal.

Kennen jullie dit spul en is dit inderdaad geschikt, of is er een beter (sneldrogend) alternatief?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U kunt zelf ook beton maken met fijn grind.
Zorg er wel voor dat de platen haaks op de balken komen te liggen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu