Tapwatertemperatuur Vaillant VCW 242E

Agroning

  • #1
Hallo,

Bovengenoemde ketel geeft sinds kort te warm tapwater (dus niet te koud, zoals bij veel mensen). Het gevolg daarvan is dat ik tijdens het douchen heel veel koud water moet bijmengen (soms zelfs meer dan mijn mengkraan toelaat) en dat regelmatig na afname van tapwater de maximaalbeveiliging eruit gaat (waarschijnlijk doordat de warmte dan niet meer weg kan richting het tapwater). Tijdens cv-bedrijf gaat alles goed. Iemand een idee waar ik het zou kunnen zoeken?

Andre
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk is de gas afstelling verlopen door een vorige reparatie [wordt nog wel eens gedaan als de ketel niet op vollast komt,,gasdruk opschroeven,

en om de een of andere reden is bv de membraampomp zijn werk weer gaan doen en heb je nu een te hoge branderdruk.

kijk trouwens ook even na of er wel voldoende water in het cv systeem zit.

is het gaszijdig [waar het sterk op lijkt] dan overlaten aan een specialist,
hier wil en kan je niets mee zelf.
 

Agroning

  • #3
Ik was er zojuist precies op tijd bij, toen de maximaalbeveiliging eruit ging en wat er gebeurt is het volgende:

Vanaf rechtsachter loopt (vanaf de driewegklep?) onderlangs een leiding naar linksachter, deze heeft een aftakking naar onder, naar de CV-installatie en loop dan met een bocht omhoog het brandergedeelte in. Vlak na die bocht zitten op die leiding de capillair van de maximaalbeveiliging en de aansluiting van de thermometer (die het al jaren niet meer doet). Tijdens afnemen van warm water blijft die leiding koud en als alles goed gaat blijft hij daarna ook koud. Als het nu mis gaat, wordt nadat de pomp gestopt is (ongeveer 30 seconden na het dichtdraaien van de WW-kraan) dat stukje leiding in die bocht en waar de capillair zit gloeiend heet, en dan gaat dus de maximaalbeveiliging eruit. Voel ik dan kort daarna weer, dan is het alweer koud. Kan het zijn dat er ergens een klep even blijft hangen of zo? Wat zou ik verder kunnen proberen?

Er zit voldoende water in de CV, dus dat zou het niet moeten zijn. Het gebeurt ook nooit tijdens de WW-afname, alleen achteraf, dus ik zou denken dat het dan niet gas-gelateerd is, of zit ik ernaast? De ketel is al 17 jaar oud, dus ik wil er ook niet al te veel meer in investeren...
 

Agroning

  • #4
Ketelchrisje,

Bedankt voor je reactie. Ik heb zojuist nog eens aan de diverse leidingen gevoeld en toen zag ik dat bij de laatste onderhoudsbeurt de monteur inderdaad de branderdruk heeft 'afgesteld', dus wat jij schreef kan best eens heel goed kloppen. Kan het kwaad om eens te proberen om de afstelschroef daarvan eens een kwart slag terug te draaien om te zien wat er gebeurt?

Wat ik nog niet begrijp is dat het stukje leiding waarop de temperatuursensoren zitten de ene keer koud blijft na WW-afname en de andere keer in korte tijd gloeiend heet wordt, heb je daar nog ideeën over?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu