Tapwater minder warm nu CV verwarming uit staat

Gbuitenga

  • #1
Ik heb een Nefit Econline HR Classic 43 kw met externe 80 liter boiler.

Omdat ik een circulatieleiding heb zou het tapwater gefixeerd moeten zijn op 65 graden door middel van een boilersensor.

Vragen:
- nu het warmer weer wordt en de CV voor radiator verwarming uit staat is het tapwater minder warm als toen het kouder weer was en de CV vaker aanstond voor radiatorverwarming. Hoe kan dit? Verwarmen voor radiatoren en tapwater verwarming zijn toch gescheiden van elkaar?

- de temperatuur van het tapwater kan ik toch regelen door een draaiknopje op de UBA. Dit zou dan toch niet moeten kunnen met een boilersensor en gefixeerde temperatuur ivm een circulatieleiding?

Alvast bedankt voor een reactie.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Is idd niet logisch.
Als toestel brand op ww
Voel dan eens aan de cv leidingen of die
niet warm worden.
Lijkt op een defecte 3 weg klep
 

StefanD

  • #3
Hoe warm was het water toen de CV nog regelmatig draaide en hoe warm is het nu?
 

Gbuitenga

  • #4
Toen de CV regelmatig brande was het tapwater in de keuken 66 graden.

Ik ben inmiddels achter de volgende dingen gekomen:

Dat bij een circulatieleiding het tapwater gefixeerd wordt door het draaiknopje op de UBA op het maximum van 10 te zetten en het knopje dan te verwijderen (volgens Nefit). Het knopje zit er bij mij nog en de instelling stond lager en heb ik nu weer verhoogd en dan is het tapwater weer heet.

Maar dan blijft het probleem dat als de CV veel brandt voor verwarming wanneer het koud is, het tapwater ook verwarmd wordt. Het tapwater wordt dan zelfs niet los van de verwarming van radiatoren verwarmd. Normaal als je warm tapwater gebruikt voor het douchen bv dat de Ketel brandt voor de boiler, maar dat is dan niet het geval omdat het tapwater continu op temperatuur is.

Komt dit door een kapotte driwegklep of kan het zijn dat bv restwarmte van verwarming wordt gebruikt om de boiler te vewarmen?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Zoals Obelix2 al aangaf, meeste kans op een defecte 3-wegklep,
en restwarmte gaat niet de boiler in, eerder omgekeerd....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu