Tafel met papier aflakken

Steigertafel

  • #1
Ik heb een 18mm ocoume blad dat als tafelblad gaat dienen. Ik heb de bovenkant in de grondverf gezet, een boek uit elkaar gehaald en de pagina's op de tafel geplakt met behanglijm. De randen heb ik (daarvoor al :D ) afgelakt met histor lakverf.

De bladzijden zitten nu vast op 't blad, maar er moet nog een laklaag overheen om de boel te beschermen. Ik had zelf gedacht om het papier te fixeren met haarlak en er dan een flink aantal lagen glitsa parketlak over te smeren.

Wat ik alleen niet weet is of die glitsa lak vergeeld. Want dat is niet de bedoeling :-)

Overigens sta ik ook open voor andere suggesties ter afwerking. Het gaat er vooral om dat de tafel krasvast wordt, het papier niet beschadigd en niet (of weinig) verkleurd.
 

Tiho

  • #2
Het lijkt me belangrijk dat je waterbasis gebruikt en eerst een test doet. Het genoemde product wordt volgens mij alleen op waterbasis gemaakt nog, dus test deze zou ik zeggen.
 

Steigertafel

  • #3
Dank voor je reactie. Mijn zorg is vooral of de lak op termijn (1-2 jaar) gaat vergelen. Dat kan ik niet even snel testen helaas :lol:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U kunt beter transparante folie gebruiken ( bij reclame /beletteringsbedrijf verkrijgbaar ). Met waterbasis over papier wordt een kledderboel omdat u niet kunt controleren of haarlak overal is aangebracht.
 

Tiho

  • #5
Mijn idee was dat oplosmiddel/ terpentine de letters zeker oplost.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Ik denk trouwens dat het papier sowieso gaat vergelen maar dat terzijde.
 

Steigertafel

  • #7
Hmm, de een zegt waterbasis en de ander zegt juist niet. Doorlopen is een stuk vervelender dan vergelen natuurlijk. Laat ik de vraag anders formuleren: hoe krijg ik m'n tafel met papier gelakt zonder dat de inkt uitloopt?

Heb al een laagje haarlak gespoten maar dat zie je inderdaad niet zitten. Is er een truc om dat te detecteren? Uv-lamp oid?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu