Systeem laten aanleggen maar...

Meneer Guggenheimer

  • #1
Ik heb onzettend veel gedonder met mijn cv installateur. Ik vindt dat hij dingen niet goed heeft gedaan maar hij zegt dat het wel klopt. Beetje boekjes lezen en op internet zoeken heeft de volgende vragen bij mij opgeroepen:

1. Kan het kwaad als het expansie vat op de aanvoer (warm cv water vanuit de ketel naar de radiatoren) ipv van de retour.

2. Ik heb een Honeywell Chronotherm IV op mijn Nefit Ecomline Classic 22H

Kan dat wel, moet dat niet een modululerende thermostaat hebben? Heeft het zin om die als nog te kopen ivm met de Chronotherm IV?

3. Het veiligheids ventiel zit bij mij op de retour leiding gemonteerd. Maar volgens mij is dat niet goed, klopt dat?

Verder heb ik veel radiatoren die slecht in de circulatie meelopen beneden. Alleen als je alle kranen boven dichtdraait, dan willen ze warm worden. Maar dan wordt het boven koud. Ik heb destijds tegen de CV man gezegt of het verstandig was om thermostaat kranen boven te nemen. Kan je met deze kranen makkelijker de boel afstellen zodat het boven en beneden warm wordt
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
  • Expansievat, liever op retour
  • Chronotherm is ok.
  • Overdrukventiel bij Combi-ketel . Moet in retour.
  • Thermostaat kranen boven maken het niet warmer kunnen alleen in eventuele te-warme kamers afremmen, en niet warmer-maken.
  • Slechte circulatie kan duiden op te kleine aansluiting vanaf ketel, dus teveel weerstand door te kleine leiding keuze.
:arrow: Succes
 

Erik

  • #3
Wat betreft expansievat en slechte circulatie kan met elkaar te maken hebben.

Waar het expansievat zit is je nulpunt van je installatie.
Wat betekent dat.

Een pomp heeft een perszijde en een zuigzijde, wanneer perst die nu en wanneer zuigt die nu.
Hij perst tot aan het expansievat, de kracht die die dan nog heeft wordt in het membraan gedrukt, en na het expansievat begint de pomp te zuigen.

Nu zit jouw expansievat in de aanvoer en wordt direct eigenlijk de pomp druk en het membraan gedrukt, waardoor je al een gedeelte pomp kracht kwijt bent.

Dus eerst expansievat in retour zetten en dan even afwachten.

Groeten erik
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #4
Ik heb deze post, die bij een vraag over een andere ketel stond, hier maar even geplaatst, graag de antwoorden bij je eigen post neerzetten, niet bij die van een ander!

Meneer Guggenheimer vraagt:

En hoe herkent een leek de drieweg klep? Ik heb een Nefit Ecomline Classic 22H en ik zou graag willen weten waar nu de overstort op moet op de retour of de aanvoer,

Bedankt
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #5
U herkent de driewegklep, als de mantel eraf is aan een grijs kastje.

Deze wijst naar U toe daarop het woord honeywell, aangesloten op deze vindt U 3 leidingen... en bij de Nefit hoort de overstort in de retour.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu