Suggesties/ideeën voor badkamer renovatie?

Nme83

  • #1
Beste mensen,

Ik wil mijn relatief kleine badkamer renoveren. Woning is een jaren 30 woning, maar gerenoveerd in de jaren 80! Ik wil er een modernere badkamer van maken. 
Zit met het volgende: de vloer van granito met afgeronde hoeken die doorlopen naar de wanden.
Radiator, die tevens dient als vulpunt voor het cv.
Ik wil er graag een drain in, maar m'n afvoer is 30mm, maar heb begrepen dat ik minimaal 40 of 50mm nodig heb. Dit wil ik oplossen door extra afvoerbuizen aan te leggen en met een omweg dus water naar m'n 30mm buis kan krijgen! Dit wil ik allemaal wegwerken in een verhoging in de badkamer. Welk materiaal kan ik het beste gebruiken voor een verhoging?
En hoe zit dat met m'n huidige radiator? Kan ik een Handoekradiator plaatsen met vulpunt voor de cv?

Alvast bedankt 
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je het goed onderhanden wilt nemen, dan hak je de granito vloer er uit.
Dan kun je ook meteen alle afvoeren en eventueel waterleidingen en cv leidingen verleggen, en voorzien van de juiste diameter.

Als je warmwater voorziening bij de cv ketel zit, of je hebt een combiketel, dan kun je het vulpunt van de verwarming ook daar aanleggen, is net zo gemakkelijk.
 

Bouwknots

  • #3
Je schrijft dat je een afvoerleiding hebt van 30 mm, dat moet nog van lood zijn en dat is een reden temeer om die vloer eruit te halen en deze loden afvoerleidingen vervangen door pvc.

Het is, zoals Peter schrijf, sowieso beter om die vloer eruit te halen
 

Nme83

  • #4
Bedankt voor de reacties.

Ik zat er aan te denken om de leidingen en afvoeren te leggen en er dan een vloertje overheen te storten. Het weghalen van de bestaande vloer gaat een rotzooi met zich brengen en het huis beschadigen. Ik zit namelijk op 3 en 4 hoog en denk door die vloer te gaan slopen m'n plafond in de keuken eronder bezwijkt.
Van een aannemer heb ik gehoord om een vloertje te storten. Zo werk ik meteen de afvoer en leidingen weg. Ik wilde toch ff vragen of iemand hier ervaring mee heeft en of dit wel een slim idee is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu