Stukje zandcement laag laat los aan binnekant van muur

Bachatero

  • #1
Ik ben bezig met het opkappen van mijn schuurtje. De binnenkant van het schuurtje is afgewerkt met zandcement. Nu heb ik naast mijn deur kozijn een stukje muur zitten (1.2 X 0.60 M) waar de zand cement laag van losgekomen is. Dit heb ik reeds verwijderd.

Aangezien ik de binnenkant van het schuurtje wil betegelen, zit ik met het probleem hoe ik dit stuk weer kan repareren zodat ik dit weer kan tegelen.

In eerste instantie wilde ik dit repareren met zandcement. Maar nu lees ik dat de minimale dikte van zandcement ca 30mm moet zijn.

Ik heb het stukje muur nu aangebrand met fle**pol en tijdens het drogen viel het me op dat de onderste helft veel eerder droog was dan de onderste helft. Nu is het zo dat precies op die plek aan de buitenkant de gezamenlijke afvoer van het dak zit en dat wordt afgevoerd in een grind put. Nou denk ik zelf dat het stukje muur relatief veel vocht absorbeert als het veel heeft geregend en dat daardoor ook dat stukje zandcement is losgelaten.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Gewoon weer uitvlakken met zandcement en betegelen, of zijn er nog andere manieren om dit aan te pakken?

Johan
 

Fiesiekus

  • #2
Die minimale dikte is denk ik voor een vloer. Die wand zou je gewoon kunnen opvullen met zandcement, evt. met een kluit kalk erdoor heen.
 

Bachatero

  • #3
Waar is die kluit kalk voor?

Smeert het dan wat lekkerder?

Johan
 

Fiesiekus

  • #4
Ja. En het beweegt wat beter mee als de muur wat verzakt o.i.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu