Stukje van muur ongelijk

Peter_db

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een muur die ik wil gaan behangen met glasvlies. Het is muur van gipsblokken waar latex op zit. Nu zit er op een stukje van de muur een aantal beschadigingen. Er zitten bobbels op en een stukje muur heeft een verval van een paar mm. Ik neem aan dat een muur helemaal glad moet zijn om hier glasvlies overheen te plakken. Ik wil eigenlijk iets hebben om de oneffenheden glad te strijken. de beschadigingen zitten in een kleine holling in de muur. het gaat om een oppervlakte van +/- 50cm bij 50 cm. Wat kan ik het beste gebruiken. Kant en klare pleister of F&F. Ik heb nog een gele emmer met een soort pleister die meestal gebruikt wordt voor gipsplaat naden (ik mag natuurlijk geen merken noemen maar ik hoop dat jullie weten welk spul ik bedoel).

Aangezien er nu latex op zit moet ik dan nog voorstrijk gebruiken??

Alvast bedankt!!
 

Tfro71

  • #2
Je muur hoeft niet perfect glad te zijn voor glasvlies, je ziet alleen wel elke bobbel en hobbel erdoorheen. Gaatjes zou ik zeker vullen. Dat verval moet je zelf even keuren, is het over een grote afstand dan is een paar mm niet veel, is het binnen 10 centimer dan zou je het dicht kunnen smeren.

Ik zou er gewoon gips (F&F, roodband of MP75) opsmeren. Hier kan je ook de gaten mee dicht maken. Voor F&F moeten de gaten en het verloop niet te groot zijn, daar is het niet voor bedoeld. Dat gele spul zou ik niet gebruiken.

Tip uit een kluswijzer van een grote bouwmarkt: "Vooral wanneer de muur geverfd is met latex, is het voorstrijken essentieel. Gips hecht namelijk niet aan latex".
Goed voorstrijken dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu