Stukje kozijn vervangen /plaatsen

Bertrams

  • #1
Ik ben mijn kozijnen buiten aan het opknappen. De vorige bewoners van mijn huis hebben ooit een zonnescherm geplaatst 'in' het kozijn en later verwijderd. Daarom missen er nu twee stukken van ongeveer 12x3x1cm uit het kozijn:



Hoe kan ik hier weer het beste één geheel van maken ? Welk hout is geschikt en waar koop ik dat en hoe bevestig ik het ? Is het uberhaubt nodig om hout te gebruiken ? Of is vulmiddel ook een oplossing ? Hoe krijg ik dezelfde ronde vorm ? Allemaal vragen waar ik op het moment geen antwoord op heb. Ik hoop dat één van jullie me kan helpen.
 

Hansalmere

  • #2
Ik kan niet goed inschatten hoe de vorm er uit ziet, je kan evt standaard kozijn hout kopen bij een goede houthandel mocht dit niet tot het gezchikte resultaat leveren dan met vormkam de vorm overnemen en aan de slag met freesmachine en dan er inlijmen met constructie lijm. Denk om je handen.

Hans
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Volgens mij, zit er gewoon een koplat op het kozijn.
Die zijn zo verkrijgbaar bij de DHZ handel.
Anders over de gehele lengte de 2 delen oude koplat er af halen, en geheel vernieuwen.
De rest naast de koplat, zou je met bv 2 komponenten plamuur vlak kunnen zetten.
 

Bertrams

  • #4
Bedankt mensen ! Ik heb het inderdaad maar als een deklat beschouwd en gekocht bij de bouwmarkt. Moest de vorm wel wat bijschaven /schuren, maar ik denk dat het zo wel gaat lukken. Ben het van plan met montagekit te vast te maken en bij te werken met 2 componenten houtreperatie. Volgens mij moet dat goed komen toch ?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Nee, ik zou daar geen montagekit voor gebruiken maar een watervaste houtlijm voor buiten, klasse D3 of D4.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu