Stucwerk nieuwbouw / stalen balk / conflict bouwbedrijf

AndersDanAnders

 • #1
Benieuwd naar jullie mening.
Onze nieuwbouw woning is nog in aanbouw. Als meerwerk betaalden wij extra om de plafonds glad te laten stucen. Hiervan zijn ook impressie tekeningen beschikbaar.
Tot onze schrik heeft het bouwbedrijf ervoor gekozen om de stalen balk (contructie breuklijn verdiepingsvloer noemen ze dit) niet netjes op te vullen / mee te stucen. Maar om hier een houten plank overheen te timmeren.
Dit, zeggen ze zelf, omdat er anders sowieso krimpscheuren ontstaan.

Wij, alle kopers, zijn hierover behoorlijk boos en ook al bezig rechtsbijstand etc. op te schakelen.
Maar toch ook nieuwsgierig; is dit nu gebruikelijk zoals ze claimen. Of hebben wij gelijk en is dit echt gewoon goedkoop en slecht afgewerkt?

Foto 1 is het plafond waarbij je de balk nog kunt zien.
Foto 2 is hoe het nu is afgewerkt.

IMG-20210826-WA0000.jpg IMG-20210826-WA0001.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Er wordt hier geen werk van derden beoordeeld, zie de forumregels.
   

  Impie

  • #3
  Wat Rola zei. Wel kan ik je zeggen dat een dergelijke constructie inderdaad niet echt scheurvrij te stucen is zonder enige vorm van dilatatie.
   

  AndersDanAnders

  • #4
  Oh sorry, dat wist ik niet! Heb er bewust al geen namen bijgezet.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Waarschijnlijk zit er hoogteverschil in het plafond tussen de linker en rechterkant van de balk. Uitvlakken betekent dan heel veel meer werk en wellicht wordt de ruimte dan ook te laag.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Je kan ervoor kiezen om het niet te laten stucen door de aannemer, maar het later zelf door een stucadoor te laten doen. Er zijn er vast te vinden die dit gewoon vlak stucen. Of ze hun garantie waar kunnen maken (dat het scheurvrij blijft) is maar de vraag...

  Verder doe ik hier een slotje op, zoals gezegd kunnen wij niet bemiddelen in een conflictsituatie. Succes met de verdere bouw!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu