Stucwerk niet helemaal mooi

Riebroek

  • #1
Hallo iedereen,

Ik heb kortgeleden mijn eerste muurje gestuct! Op zich is het goed gelukt, het was een hele lelijke muur op zolder die uit 3 soorten steen en beton was opgetrokken. De muur was helemaal ongelijk en zat vol gaten.

Ik heb de muur eerst met snelgips gerepareerd want sommige gaten waren wel erg groot en brokkelig. Ook heb ik de leidingen die op de muur zaten meteen ingefreesd en met snelgips vastgezet, de schakelaar voor het licht wordt nu ook inbouw.

Daarna heb ik de muur helemaal met goudband gestuct. Dit is heel goed gelukt, de muur is goed vlak geworden. Ik had het echter nog nooit gedaan dus ik ben waarschijnlijk te snel met de schuurspons aan de gang gegaan en hier en daar trok ik er wat stuc uit en sommige stukken kreeg ik niet helemaal glad meer.
Nu zijn sommige stukken zo glad als een spiegel en sommige stukken ruw en met wat gaatjes hier en daar Zie hier:



Nu hoeft het niet supermooi te zijn, het is immers op zolder maar ik zou het eindresultaat toch nog iets gladder krijgen, in ieder geval dat de gaatjes weg zijn. Kan ik de gaten dichtsmeren met iets? Het is de bedoeling dat ik alles nog afwerk met structuurverf dus kleine oneffenheden zie je dan toch niet meer.
Of moet ik er nog een dun laagje overheen stucen? Kan dit ook weer met goudband of zoiets als fix&finish of zo?

Alvast bedankt voor de hulp
 

John_D

  • #2
Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ik heb toen nogmaals een afwerklaag opgebracht. Ik heb hiervoor Stucpasta van Knauf gebruikt. Dit is kant-en-klaren pasta en smeert super. Het is niet echt goedkoop, maar werkt prima. Je kan ook Fix&Finish gebruiken, let alleen op dat je het goed mixed en er geen korreltjes in zitten. Met het aanbrengen van een dunne laag zal elke korreltje leiden tot strepen. Dus schone emmer gebruiken en oppassen met de mixer dat er geen scherpe bramen aan zitten, die stukjes van de emmer kunnen schapen.
Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu