Stucplint

Mitch

  • #1
Ik wil een plafon stucen met daarin een stucplint. Ik heb stuc-ervaring dus het stucen op zich gaat wel lukken. Ik wil alleen graag weten hoe je het makkelijkst een stucplint aanbrengt en welke hulpmiddelen je daar voor nodig hebt. De basis is een plafond van gipsplaat. Er moet aan de rand een rechte plint van ca. 10 cm breed komen en een halve centimeter dik.

Alvast bedankt voor de tips,

Mitch
 

Flepke

  • #2
Plafond stucen, en waar de plint komt ruw maken.
Met smetkoord de maten uizetten en er netjes stucstoppen plakken. volsmeren, klaar.
Je kunt ipv stucstoppen ook geschaafde latjes gebruikenen die later verwijderen, maar dat zal wat moeilijker zijn voor jou
 

Mitch

  • #3
Dank voor het antwoord. Ik heb inmiddels ook ontdekt wat stucstoppen zijn, die kende ik nog niet. Ik moet ze alleen nog vinden, want mijn normale bouwmarkt heeft ze niet.
Ze bestaan in verschillende hoogtes, is het niet makkelijker om ze alvorens te beginnen op het gipsplaat te schroeven? Dat kan ik de lijnen makkelijker uitzetten en kan ik ze direct volsmeren.
 

Tocador

  • #4
Hoi Mitch,

Wat ook heel goed gaat is stukplaatjes van een cm dik zagen op de gewenste breedte en vervolgens tegen het plafond aanlijmen. Het voordeel van de stukstop en smeren is dat het meteen naadloos is.
 

Flepke

  • #5
En strakker.
stucstop bij vakhandel, zitten overal, kijk eens bij bouwmaterialen
 

RichardZ

  • #6
@flepke

Kun jij me zeggen waarmee je die latjes tegen het plafond plakt zodat je ze later zonder beschadiging er weer af krijgt?
 

Flepke

  • #7
Ja, goed nat maken, en plakken met moppen natte natuurkalk, al de plint goed hard is, kun je ze verwijderen, hoe moet je ff proberen
 

RichardZ

  • #8
Ga ik proberen als ik binnenkort het plafond van m'n wc opnieuw ga stuccen. Bedankt! De truc met de latjes had ik al eens gezien bij een stucadoor, maar nooit helemaal begrepen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu