Stucplaten op bestaande rachels

Bronco

  • #1
Hallo,

Wij zijn momenteel ons net aangekochte huis aan het verbouwen, waarbij wij alle oude afgestucte rieten plafonds hebben verwijderd. Nu willen wij de bestaande rachels gebruiken voor het monteren van stucplaten zodat alle plafonds voorzien kunnen worden van glad pleisterwerk. Nu is het zo dat bij montage van de stucplaten op de rachels er sporadisch een zeer lichte "glooing" (geen echte kuil of bobbel) ontstaat in de platen. Mijn vraag is in hoevere dit toelaatbaar is c.q. de stucadoor dit met zijn stucwerk op kan vangen. :?:
 

Pepjo

  • #2
Hebben de rachels de vereiste hoh afstand voor stucplaten ?
Zo niet dan moet je het opnieuw uitrachelen en kun je mooi de oneffenheden wegwerken.

Overigens kan een stucer veel opvangen, dat hangt wel van de vaardigheid van desbetreffend persoon af.
 

Johanl

  • #3
Hallo. Als het een orgineel riet gestuct plafond is geweest,zitten de rachels als het goed is dicht op elkaar. Je zou er zelfs wat tussen uit kunnen halen. 40 cm hoh is voor stuc platen voldoende. Wel haaks op de latten de gipsplaten schroeven .Sucses JohanL
 

Bronco

  • #4
Het is inderdaad een origineel riet gestuct plafond geweest waarbij de rachels zeer dicht op elkaar zitten. Platen worden haaks op de rachels geschroeft dus kunnen we de platen altijd op lengte maken zodat ze op het midden van een rachel uitkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu