Stucen tegen lateien van baksteen met aardewerk broodjes ert

Ronnegen

  • #1
Hallo,

Wij hebben in ons nieuwe huis bakstenen lateien plafonds met aardewerk broodjes ertussen. Ik heb begrepen dat je dit juist perfect kunt stucen. beter als tegen betonl Wie heeft hier ervaring mee? Ik wil het door een vakman laten doen maar wil eerst weten of dat moeilijker is dan tegen een betonnen vloer.
peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een nieuwbouwhuis of een bestaand ?
Zoals ik het uit uw verhaal begrijp is het perfora, dat valt goed te stucen.
 

Ronnegen

  • #3
Het huis is gebouwd in 1980. niet nieuw dus. Zowel de plafonds in de slaapkamers als het plafond in de keuken, hal en woonkamer bestaan uit deze bakstenen lateien.
 

Ralph

  • #4
Ben je er wel van bewust dat er in de hele kamer opp. een steiger moet komen? Het is geen actie wat je op een trapje doet.

Als je van plan bent met gips te stucen maakt het niet uit of het een beton of perfora vloer is, de werkwijze is het zelfde. Langs de muren waterpas en alles ertussen in gewoon latrecht er onderdoortrekken.
 

Ronnegen

  • #5
Bedankt voor de reactie. Ik heb opinternet gekeken naar plaatjes en het is inderdaad een perfora plafond. Hier kan ik wat mee. Als het goed gestuukt kan worden weet je dan toevallig ook waarmee dat het beste kan? wij dachten aan goudband omdat dat in een dikkere laag erop kan. En kan het in één keer gestuukt? Moet er gaas onder of kan het zo tegen het plafond aan gestuct? moet het voorgestreken worden? haha, wat een vragen eigenlijk in één keer hé. maar ja, je kunt beter van te voren goed weten dan verkeerd doen.
 

Ronnegen

  • #6
Ja, ik laat het dan ook door een stukadoor doen.Ik neem aan dat die wel weten dat ze steigers nodig hebben om bij het plafond te kunnen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een stucadoor weet ook exact of een voorbehandeling nodig is, overleg met hem, de beantwoorders op het forum voeren het werk niet uit, de stucadoor is de vakman.

Veel succes met de klus.
 

Ronnegen

  • #8
Hoi beste klussers,

Ik had op 11 november een vraag geplaatst om mijn perfora plafond te laten stuken. Inmiddels is het gestuukt en ik ben tevreden met het resultaat. Ik dacht, ik laat het jullie weten want misschien heeft iemand anders er ook nog wat aan. We hebben gekozen voor glad pleisterwerk direct tegen het plafond. Het gips is er met een spuitmachine opgespoten. (geeft wel veel troep trouwens) een deel kwam weer op (mijn pas gestuukte) muren terecht zodat daar bobbels ontstonden. Weet iemand trouwens waarom eerst de muren gestuukt worden en daarna pas de plafonds? Lijkt mij logischer andersom.

Op de bovenverdieping ziet het er zeer strak uit. Vooral nu het inmiddels wit geschilderd is. Beneden hebben we wat problemen gehad omdat er allemaal scheuren in het plafond ontstonden.(over het hele plafond heen zo'n 35) De stukadoor heeft dit inmiddels gerepareerd met fix & finish. Ik moet het nog gaan schilderen dus ben benieuwd of ik dadelijk niets meer van die scheuren zie. Maar boven is het resultaat zeker zo mooi als met stucplaatjes die gestuukt zijn.
Ik ben dus blij dat ik het zo (uiteraard voorzien van stucgaas) tegen het plafond heb laten stuken.

Heel erg bedankt voor jullie goede raad.

pet5ra
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Mooi dat het naar tevredenheid is gelukt en bedankt voor de terugmelding.
Ik heb het bericht hier maar even bij gezet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu