Stucen rand plafond en muur

Saucisson

  • #1
Zoveelste vraag m.b.t. mijn verbouwing. Ik wil de beneden verdieping helemaal strak gestuct hebben. Nu heb ik de volgende punten al hier gevonden waar ik zeker al een heel stuk kom namelijk:
De naden tussen twee elementen, zeker van verschillende materialen insnijden en kitten en dan latex. De ruimte tussen de delen purren afsnijden stucband er tegen aan.
Na de afwerk latten te hebben verwijderd tref ik een matig gepurde gleuf aan, deze opnieuw of bij purren lijkt me geen probleem. Al is hij wel breed 4.5cm maar tussen de pur en het betonnen plafond lijkt nog een houten lat/balk te zitten van 3cm.
Kan ik evengoed voor genoemde stappen zetten, purren en stucband over zowel pur en hout heen? Waar snij ik allemaal in? tussen beton en hout, hout en pur, pur en muur?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Even een schets om te kijken of ik dit verhaal goed begrijp. Je doet een gaasje (lichtblauw) over de PUR tot op het metselwerk, zodat dit één geheel wordt. Dan hoef je alleen de hoek in te snijden.

 

Saucisson

  • #3
Oke ziet er simpel genoeg uit. Tussen de pur en de plafond plaat zit dus nog een deel hout. Maar als ik het goed begrijp vangt het gaasje het verschil in werking tussen beton, hout en pur op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is het idee ja. Let erop dat het stuc wel goed moet hechten op alle materialen.
 

Saucisson

  • #5
Super!
bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu