Stucen over vuren rachel?

Daxyhr

  • #1
Ik zit met het volgende probleem. Een tijdje terug een idee uitgewerkt waarbij er een strook langs het plafond komt voor de verlichting en kabels.

Het idee was om twee vuren rachels (27mm x 44mm) tegen het plafond te schroeven en daar vervolgens aan de onderkant een stucplaat tegen aan te schroeven (totaal 27+9.5=36.5mm hoog en 400mm breed). Vervolgens zou het geheel mee genomen worden met het stucen van het plafond.

Ik heb de rachels vervolgens in een isolerende grond verf gezet, zoals met de stucadoor was afgesproken en aan het plafond bevestigd.

Echter nu de rachels zitten en het geheel gestuct moet worden krijg ik te horen dat er tegen de rachel van 27mm niet gestuct kan worden en dat hier ook een strook stucplaat aangezet moet worden.

Normaal geen probleem, maar daardoor kom het totaal niet meer mooi uit tov de koof in de keuken waar dit op aangesloten zit (verspringing van 95mm door de gipsplaat die er nu dus tegen aan moet).

Heeft er iemand een idee hoe ik dit op kan lossen zodat er toch tegen het "hout" aangestuct kan worden, zonder dat ik er een gipsplaat van 95mm tegen aan moet zetten? Of dat ik alle rachels opnieuw tegen het plafond aan moet zetten. Ik ben dus eigenlijk opzoek naar iets van 1 of 2 mm dik waardoor we als nog "direct" tegen de rachel aankunnen stucen. Het gaat om een rand van 27mm hoog en 16 meter lang.

Alvast bedankt.
 

Tiho

  • #2
Normaliter gaat het idd niet , maar indien onmogelijk anders te doen zou ik denken waarom niet insmeren met houtlijm en kwast en zand erover. Het is maar een klein stukje.

Is het niet mogelijk om over de koof ook een stucplaat extra te schroeven?
 

Daxyhr

  • #3
Het "probleem" is dat die koof weer even breed is als de muur naast het keukenraam (waar de koof op eindigd). Vandaar dat ik dus ook graag die lijn volg.

Ik zal eens overleggen of die oplossing met lijm en zand niet kan werken. Het gaat idd over een minimale hoogte.
 

Tiho

  • #4
Ik denk dat het hoekprofiel het ook al bijna overbrugt zelfs.
 

Daxyhr

  • #5
Maar dat hoekprofiel lost het wel op? Want ik dacht dat mijn stucadoor aangeven had dat het dan alsnog gaat scheuren? Want dat hoekprofiel was ook mijn eerste voorstel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Kan je een foto plaatsen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu