Stucen op groene gipsplaat

Mrtn

  • #1
In mijn badkamer heb ik de oude tegels weggesloopt, om binnenkort opnieuw te gaan tegelen. Ik heb een tweetal vragen.

1)
Er zit een 'inspringing' in een deel van een muurtje van de badkamer. Ik wil dit rechtmaken, dmv een groene gipsplaat. Om het geheel recht en tegelklar te maken wil ik het laten stucen. Kan dit over de groene gipsplaat heen om het vervolgens te betegelen?

2)
Onder de oude tegels/stuclaag kwam een spaanplaat oid te voorschijn. Hier is eerder op gestuct en tegels op aan gebracht. Kan ik hier ook overheen stucen (enkele mm) en vervolgens weer tegelen?
 

Fiesiekus

  • #2
Over groene gipsplaat kan je zowel tegelen als stucen. Op spaanplaat (weet je 't zeker?) kan je geen gips smeren. Spaanplaat is überhaupt geen goede wand in een badkamer.
 

Sanderzzp

  • #3
Is het geen firewand? gipsplaat>spaanplaat<gipsplaat.

Ik zou hoe dan ook dat spaanplaat er uithalen, je hebt kans dat deze al aan het rotte is.
Ik ben die firewand meuk al op meerdere sloopprojecten in badkamers tegen gekomen, allen verrot! en stinken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een fire-wand in een badkamer ?
 

Mrtn

  • #5
Het is inderdaad geen spaanplaat, maar zo'n plaat dat er uitziet als een geperst deel met grote houtspaanders: hardboard???
 

Sanderzzp

  • #6
Dat kan osb zijn.

@ Jan, ik ben Fire-wanden tegen gekomen in de badkamer's, en meuren die zooi, en die mensen hadden lekkage, vonden ze raar!
Maar dat huis was denk ik door polen gedaan. Ben er rare dingen tegen gekomen, o.a afvoeren die niet verlijmd waren, waterleidingen die ik zo uit de soldering los trok, enz. enz.

En bij een ander project, was het echt feest. Daar wouden ze de opening naar de keuken groter hebben, wat neer kwam op een ipe in brengen.
Er zat al een gat in het plafon en ik eens kijken want dan ben ik toch nieuwschierig. Kom ik een zwevende ipe tegen! :shock: , die had dus aan een kant geen opleging, en daar stond het binnen blad van de hoek op! lengt 3 mtr. :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu