Stucen of glasvliesbehang over glasvezelbehang mogelijk?

Sam

  • #1
Ik heb twee muren behangen met glasvezelbehang (glasvezellijm gebruikt), maar hier en daar heeft het behang niet goed gehecht op de muur, waardoor er 'gaatjes' in het behang zichtbaar zijn. De ene muur was kaal beton, de andere muur was een kale gipswand. Ik heb de muren niet voorgestreken, misschien is dat het probleem. De wanden zijn inmiddels gesausd met gewone latex, en daarna met structuurlatex, om de gaatjes zoveel mogelijk op te vullen met de korrel uit de structuurverf. Het is nu wel te doen, maar echt mooi is het niet. Nu kan ik het behang er natuurlijk weer afhalen, maar dit schijnt geen prettige klus te zijn.

Ik vraag mij dus af of ik over het glasvezelbehang heen kan stucen, en zo ja, met welk product. Ook wil ik weten hoe ik de muur dan moet voorbehandelen.

Verder heb ik wel eens gehoord van renovlies/scanbehang/vliesbehang (ik weet niet of dit allemaal hetzelfde is). Kan dit behang over het glasvezelbehang heengeplakt worden om zo een nieuwe muur te creëeren, en zo ja, met welk product moet de muur dan voorbehandeld worden?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De plekken goed dichtstrijken/rollen met latex heb ik bij mijn dochter gedaan, die zat met hetzelfde probleem.
 

Shine2

  • #3
Om even terug te gaan naar de titel van het topic (dan hoef ik geen nieuw topic te openen)
Kan ik glasvezelbehang over glasvezelbehang plakken?
De 1ste glasvezellaag zit er goed strak in en op, maar door het bevestigen van railssystemen (en die nu weghaal) is de muur beschadigd door aanzienlijk veel gaten die ik met een simpelweg dichtsmeren en daarna een nieuwe verflaag niet mooi weggewerkt krijg.
Vandaar dus..... een nieuw glasvezelbehangetje eroverheen. Maar kan dat?

Dank voor de hulp,
groet, Shine
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu