Structuurverf valt van muur

Santos

  • #1
Hallo allemaal,

Na heel veel lezen toch een vraag ik die niet beantwoord vind.
Ik ben bezig op zolder om daar de boel leefbaar te maken, na het isoleren met gipsplaaten is het tijd voor verven.

Dat gaat op zich goed, maar een deel van de muur is behandeld iets waardoor de verf niet wil hechten. Het is een gewonen gipspleister muur, alleen het gedeelte waar het niet wil hechten voelt heel glad aan, maar heeft gewoon de normale onbehandelde gipskleur.

Nu ben ik bezig om structuurverf erop te smeren, het hecht in eerste instantie, maar als na een paar tellen je met de roller er weer overheen gaat, komt de structuurverf er net zo hard weer af. Als je het laat zitten en de volgende dat voor de tweede laag gaat, komt de verf er ook weer af (plakkend op de roller).
Ik heb de muur opgeschuurd, maar ook dat had geen effect....
Is er een wondermiddel dat ik kan gebruiken of moet ik de muur helemaal kaal schuren....

Groeten,

Louis
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat de muur blauwgepleisterd is, dat is een gladde afwerking met roodband, dit wil nog wel eens loslaten bij het verven.
U zult dat stuk muur moeten behandelen met een voorstrijkmiddel, dat is verkrijgbaar bij de verfhandel of bouwmaterialenhandel.
 

BeeTeeWee

  • #3
Ter aanvulling: het zal niet zozeer de pleisterlaag zijn die loslaat, als wel de schuurstof die los OP de pleisterlaag zit.

Voorstrijkmiddel "fixeert" onder andere de losse stofdeeltjes, met andere woorden: het voorstrijkmiddel "plakt" het stof weer vast aan de ondergrond. En daarop hecht dan ook de verflaag wel weer.
 

Santos

  • #4
Ik heb inderdaad een fixeermiddel gekocht en erop gesmeerd en dat heeft gelukkig geholpen. De muur is daar mooi strak van geworden.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu