Structuurverf of Latex

Invisibleman

  • #1
Hallo,

Voor een gedeelte in mijn nieuwe woning wil ik sommigen muren als volgt doen;

1 - Voorstrijk latex
2 - Latex op kleur
3 - Structuur op kleur.

Ik dacht n.l. dat de basis van structuur ook dezelfde basis heeft als latex. Maar nu lees ik vanalles, dat je dit wel kunt doen, maar dan moet je weer na de latex een voorstrijk gebruiken. En voorstrijk is niet op kleur te krijgen, volgens mij.

Nu is mijn vraag, kan ik deze 3 stappen gewoon doen of moet ik iets anders doen?

mvg
Hans
 

Miw131q

  • #2
Als muren onbehandeld zijn moet je altijd voorstrijk gebruiken. Er is ook voorstrijk voor structuurverf & sierpleister in de handel, die is wit maar die kan je ook met een universele kleurstof inkleuren. Het voordeel is dat je de afwerk structuurverf mooi kunt verdelen op de voorstrijk.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
U kunt structuurverf op elke gewenste kleur laten maken.
U kunt een deel van de structuurverf op kleur mengen met reguliere voorstrijk, of gladde voorstrijk gebruiken. De laatste heeft als nadeel dat de structuur uitglijdt over een gladde ondergrond.

"Vlekkeloos" gebruik van structuurverf met als applicatiemethode de spuit geeft het beste resultaat. Met de vachtroller zult u vrijwel altijd banenbontheid en aanzetten blijven zien.
 

Invisibleman

  • #4
Hallo Kees,

Bedankt voor de tip. Maar met reguliere voorstrijk bedoel je dan blank voorstrijk voor structuurverf of wel een witte voor structuurverf? Of bedoel je een hele andere?

Spuiten dat zal inderdaad wel mooier eruit komen te zien, maar zover ik weet is er geen spuit voor de particuliere markt. In ieder geval geen betaalbare. Mij broer heeft wel de Wagner, maar hier kun/mag je volgens mij geen structuur mee spuiten, of ...?

mvg
Hans
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Reguliere voorstrijk is ongestructureerd. Betonkontakt of structuurvoorstrijk bijvoorbeeld is ruw en speciaal bedoelt als hechtbrug tussen een gladde ondergrond en een eindafwerking zoals structuurverf of stucwerk.

Ik zou gebruik maken van die moderne middelen. De tijd dat wij spaat met muurverf en celluloselijm als voorstrijk gebruikten ligt decennia achter ons.

Ik heb de indruk dat u heel veel info ophaalt en van alles ergens leest maar steeds meer aan het twijfelen slaat. De praktijk ( en daar zijn wij al heel lang in bezig ook door leren ) blijkt altijd anders dan de theorie.

Over de kosten: informeer eens bij een stukadoor of spuitbedrijf. De kosten voor structuurspuiten zouden u weleens heel erg mee kunnen vallen, mede omdat het een nieuwbouw betreft waar niet elk paar schoenen behoeft te worden afgeplakt. :wink: En goede bus structuur van 10 liter kost gem. ook 140,-- . Daar spuit een bedrijf heel wat m2 voor....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu