Stroomstoot tijdens het douchen

Arcar

  • #1
Hallo graag kreeg ik antwoord op de volgende vraag,voordat er een nieuwe zekeringkast werd geplaatst kon ik tijdens het douchen de termostaatkraan verstellen en aan en uit zetten, nu er een nieuwe zekering kast is geplaatst kan ik tijdens het douchen de kraan niet meer aanraken /vastpakken ik krijg dan een "stroomstoot".
Ik hoop dat er iemand op het forum mij in lekentaal kan vertellen/uitleggen wat er nu mis is in de douche-ruimte ,hier in zit op 2,25 cm hoog een ventilator die gaat werken als het licht (4spotjes)wordt aangedaan ,ook via de radiator en de cv-leidingen krijgen wij de stroom stoot
alvast bedankt voor het antwoord Arcar
 

Sjeki

  • #2
Je CAP (centraal aard punt) is niet in orde! dit is een gevaarlijke situatie!
zoek het forum maar eens na op CAP
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
ZSM Laten nazien door een installateur! Er is een ernstig gebrek aan de veiligheidsaarde, waardoor een zeer gevaarlijke situatie is ontstaan.
 

Lichtpunt

  • #4
Dit kan heel simpel betekenen dat bij de zekeringkast de waterleiding en gasdleiding enz. niet met de aardelektrode zijn verbonden.
Oftewel de aarding is niet in orde.
De "elektricien" die uw zekeringkast heeft geplaatst had dit even moeten/ kunnen nazien!
Laat dit asap nazien/herstellen.
 

Kaajee

  • #5
Als ik jou was zou ik het zo snel mogelijk laten nazien door een installateur. Er is iets niet in orde!!

(wil de rest van de regelmatige lezers van dit forum ook even een soortgelijke reactie plaatsen? Wel handig denk ik, en bovendien kunnen we wellicht een of ander record breken: het forum met de meeste exact dezelfde antwoorden op 1 vraag of zoiets?)
 

Droid

  • #6
Er is iets niet goed zit met je aarde, snel laten repareren door een installateur


Zo goed Kaajee?

Heb je misschien slecht geslapen? Je schopt overal tegenaan vandaag. Chill mate ;)
 

Honingimker

  • #7
Misschien scheelt er iets met je aarde...levensgevaarlijk, ik zou voorlopig met slippers aan douchen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
IDIOOT!
 

Lichtpunt

  • #9
Djvito schreef:
Misschien scheelt er iets met je aarde...levensgevaarlijk, ik zou voorlopig met slippers aan douchen

:mrgreen: Dan kunnen ze niet nat worden!! :mrgreen:
Hoe durf je dit voor te stellen!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Ja en om nu met 5 man hetzelfde te gaan roepen dat het nagekenen moet worden, is ook overbodig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
(wil de rest van de regelmatige lezers van dit forum ook even een soortgelijke reactie plaatsen? Wel handig denk ik, en bovendien kunnen we wellicht een of ander record breken: het forum met de meeste exact dezelfde antwoorden op 1 vraag of zoiets?)
Schreef de persoon die als vierde dezelfde opmerking maakte, enige zelfreflectie is je vreemd zo te zien.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
Ja ik erger me daar ook aan.
Er zijn mensen bij, die alleen maar onzinnige reacties geven, alleen om hun berichten aantal omhoog te schroeven, en om interessant over te komen.

Dus dat soort berichten zouden eens drasties verwijderd moeten worden.
Want hier wordt niemand mee geholpen.

Dus hangjassen stop eens met die dubbele onzinnige antwoorden, want daar wordt niemand mee geholpen.
 

Kaajee

  • #13
Jan schreef:
Schreef de persoon die als vierde dezelfde opmerking maakte, enige zelfreflectie is je vreemd zo te zien.

Hallo,!! Wake Up!! :shock: :roll:
Waarom denk je (jullie) dat ik met die (ook) herhaling begin?! Dat is toch overduidelijk als ik daarna met die opmerking kom? Om de belachelijkheid van de voorgaande reacties aan te geven en te onderstrepen. Vandaar ook de oproep om een record te gaan verbreken door zo vaak mogelijk hetzelfde antwoord te geven.

edit: wellicht had ik het zo moeten schrijven om mijn punt duidelijk te maken: "Ik wil hier nog wel iets aan toevoegen en een nieuw licht op deze issue werpen: Als ik jou was zou ik het zo snel mogelijk laten nazien door een installateur. Er is iets niet in orde!!" :D

En @Peter, helemaal eens, ik heb dit al vaker aangeven alhier, vandaar mijn poging om dit op deze manier aan de kaak te stellen, maar dat kwartje valt (of viel) blijkbaar niet.......
 

System7

  • #14
Als één persoon een waarschuwing schrijft dan heeft dat voor mij in elk geval minder "impact" dan dat meerderen het doen. Heb ook wel meegemaakt dat een zeker persoon als reactie op een vraag van mij zo ongeveer moord en brand begon te schreeuwen terwijl de overige reacties een stuk genuanceerder waren. Aan het aantal (eventueel herhalende) reacties kan ik opmaken of zo'n waarschuwing of donderpreek overdreven is of dat er ècht iets aan de hand is.

Laat ik ook even meedoen :D De combinatie water en stroom is le-vens-gevaarlijk en als je - op welke plek in huis dan ook - voelt dat het niet in orde is zou je direct een gekwalificeerd installateur de boel moeten laten nazien. Tenzij je zelf weet hoe het zit met elektra, centrale aardpunten e.d.

Neem geen risico. Er waren zelfs goed opgeleide, ervaren elektriciens die er nu niet meer zijn omdat ze risico's namen.
 

Droid

  • #15
Ben het eens met System7... extra bevestiging is alleen maar fijn voor de TS.



Mensen zijn hier nogal snel geïrriteerd... hou het een beetje losjes, krijg je wat meer sfeer.
 

Arcar

  • #16
Hierbij kan ik u melden dat het probleem is opgelost ,ik had in de garage gebruik gemaakt van een "tweeweg stekker" en deze veroorzaakte de sluiting en gaf stroom door op de aarde ,dank voor de reactie's en in alle antwoorden kan ik mee gaan ik vind alleen dat je elkaar niet moet gaan " afzeiken " hier op dit forum omdat IK een fout heb gemaakt.
nogmaals bedankt en dit draadje mag op slot (SVP)
 

StefanD

  • #17
Ik zou toch niet helemaal gerustgesteld zijn: als de aarde goed zou zijn, dan zou er met geen mogelijkheid spanning op kunnen komen.
 

System7

  • #18
Er werd toch ook helemaal nergens gesuggereerd dat jij die fout zou hebben gemaakt? Dat een "tweewegstekker" (wat is dat eigenlijk?) sluiting naar aarde maakt mag niet uitmaken; ik verwacht dat op het moment (of eigenlijk nog ervóór) dat jij een schok ervaart dat je aardlekschakelaar onmiddellijk reageert en afslaat. Zoals StefanD al aangeeft moet je de huidige installatie niet vertrouwen en laten nakijken, ook al gebruik je stekkers met sluiting dan nog mag dit soort gevaarlijke situaties niet ontstaan.
 

Sjeki

  • #19
 

Ronald42

  • #20
Maar dan kan het nog niet nieuwwe kast is ALLES achter een aardlekschakelaar. En dus had ergens deze beveiliging aan moeten spreken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu