Stromend water van de buren

Jeroens

  • #1
Onze buurman heeft een kamer "opgeofferd" en er een mooie badkamer van gemaakt. Op zich niets mis mee, maar deze grenst aan onze slaapkamer. Zijn nieuwe waterleidingen lopen precies langs ons hoofdeind.

Het gevolg hiervan is dat als hij gaat douchen cq baderen wij "gezellig" kunnen meegenieten van het geluid van zijn stromende water door de leidingen. Ook het neerzetten van spullen op de plankjes is zeer goed hoorbaar. (Hij werkt onregelmatig en zit dus ook regelmatig om 4 uur 's nachts in bad ;-( )

Hoe kan ik dit probleem oplossen (Tegen hem zeggen dat hij niet meer in bad mag gaan lijkt me niet slim. Dit kan eventueel weer stankoverlast tot gevolg hebben).

Ik dacht zelf aan een voorzetwand te bouwen. Ik woon in een oud huis ( 1928) de vloer zijn nog planken. De muren weet ik niet hoe ze opgebouwd zijn.

Wie kan mij helpen om te vertellen wat ik in precies moet doen?

Vast bedankt voor de reacties

( ik had al wat gelezen op het forum over massa's etc, maar ik ben meer van de praktische kant. Wat moet ik nu precies maken...)
 

Bouwer Bob

  • #2
Hoi Jeroens, misschien is het een idee om voor je gaat werken met geluidsisolerende voorzetwanden eerst te proberen het bed met het hoofdeinde tegen een andere muur te zetten (als dit kan).

Grv bob
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En misschien kun je gewoon eens praten met de buurman.

Hij heeft wellicht helemaal niet in de gaten hoe goed het bij jullie te horen is, en kan er dan wat meer rekening mee houden door op een ander tijdstip (wat later op de ochtend) te douchen?
 

Jeroens

  • #4
We zijn al andersom gaan liggen slapen (voeten tegen waterleiding aan..)

Met de buurman praten gebeurt zeker. Maar ik vind niet dat je van hem kan verwachten dat hij dan altijd zich maar aanpast.

Om het probleem definitief op te lossen hoop ik hier een antwoord te vinden hoe ik precies zo'n voorzetwand moet bouwen.

Groeten


Jeroen
 

Jeroens

  • #5
Zijn er klussers die mij op weg kunnen helpen hoe precies zo'n voorzet wand gemaakt moet worden?

bedankt voor de reacties..
 

Gerrit

  • #6
Iemand van de bouwkundigen?
 

Pepjo

  • #7
Daar is echt al heel veel over geschreven, gebruik de zoekfunctie maar.
Ongeveer elk topic waar het forumlid "Roman" zich mee bemoeit bevat informatie over geluidsisolatie. :wink:

Twee hoofdzaken : zorg dat de voorzetwand massa heeft en laat de wand niet direct contact maken met muur, vloer en plafond ( rubber strips er tussen ).

Mocht je na het zoeken nog vragen blijven houden, schroom dan niet om ze te stellen.
 

Ace

Specialist Wanden
  • #8
Het beste kun je iviregels (=U blik met een soort vilt eraan) als onder en bovenblik gebruiken hiertussen staanders c75 met hiertussen isolatie.

En tegen het blik aangemonteerd dubbelgips 2e laag gips verspringend ten op zichte van de 1e laag gipsplaten. Vooral ervoor zorgen dat het frame werk GEEN contact maakt met de bestaande wand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu