Stromend geluid in radiator

Damiano87

  • #1
Hallo,

een vraag, ik woon sinds 3 en een halve week op de bovenste (3e) verdieping van een appartementencomplex wat voorzien is van blokverwarming. Appartementen zijn voorzien van radiatoren met eigen radiatorkranen, dus geen centrale thermostaat.

Afgelopen weekend ivm de kou de radiatorkraan in de woonkamer op stand 2 gezet, dit werkt prima en het werd direct aangenaam in de kamer. In de woonkamer betreft het een zgn dubbele radiator, 2 naast elkaar gekoppeld met buizen, maar te regelen met 1 radiatorkraan.

Maandag de radiatorkraan weer uit gedraaid naar stand * omdat het niet zo koud meer was. Nu blijft er echter een geluid uit de radiator komen, namelijk een geluid alsof er constant water aan het stromen is. En dan niet een klein pisstraaltje, nee echt alsof er een flinke kraan open staat. Het geluid komt uit de richting van de leidingen die de grond in gaan.

Dit geluid is nu ook duidelijk hoorbaar bij de leidingen van de radiator in de slaapkamer, terwijl deze niet eens aangesloten is op die leidingen (hangt los, is al in geen jaren meer aan geweest) Dit geluid in de slaapkamer is 's-nachts erg irritant en overdag in de woonkamer ook om gek van te worden.

Op advies van de buurman al een keer ontlucht en een flinke emmer vol water door laten stromen, geen effect... dit een tweede keer gedaan, wederom geen effect... Het geluid alsof er water door de radiator stroomt blijft.

Iemand enig idee???
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Maandag de radiatorkraan weer uit gedraaid naar stand * ??

Maar tijdens stand *,blijft hij dan wel koud,of blijft hij warm worden .
 

Damiano87

  • #3
Op stand * wordt en blijft ie koud...
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Waarschijnlijk gaat na het afsluiten van de radiator ergens anders het water sneller stromen.
Dit kun je zelf niet verhelpen, de installateur kan de pomp misschien
wat zachter laten draaien of de installatie wat anders inregelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu