Strijklicht

Torching Vark

  • #1
Nee, moeder de vrouw heeft geen licht nodig bij het huishouden het gaat hier om een horizontale wandgoot (zelf gemaakt) halverwege de muur. De afdekkende plank laat ik iets verder oversteken en ik wil er een continue lichtbalk onder maken zodat de muur er onder (boven het bed) mooi belicht wordt. Nu heb ik daar twee ideeën over:
  1. Werken met een lichtslang. Van die apparaten die nu in de winkel liggen voor de voetbal maar dan wit/transparant. Ik neig naar het wit wegens de verwachting van een egaler licht, maar vraag me af of er wel wat aan lichtstraling over blijft? M.a.w. is er überhaupt wat te zien als de slang aan 3 kanten ingesloten is? Heeft iemand zo'n ding thuis en kan er wat over zeggen?
  2. Als alternatief denk ik aan een smalle TL (8 watt minimaal geloof ik). Een beetje jammer is dat dit direct al een stuk breder wordt (aangezien je er vanuit bed in kijkt), en het licht onderbroken wordt aangezien een TL van 3m niet bestaat (voor zover ik weet).

    Voor de wandgoot gebruik ik MDF. Ik wil alles in de balk inbouwen, incluis starter en trafo. Omdat de trafo het dikste is van alles zal deze zowat klem tussen de muur (structuurverf) en het MDF komen te zitten, zou dat veilig kunnen i.v.m. warmteontwikkeling?
Alvast dank
 

EdP

  • #2
Bij een grote Zweedse meubelzaak zag ik laatst een smalle TL-armatuur. Omdat ik er niet zelf een zocht heb ik er verder weinig aandacht aan geschonken, maar ik dacht dat je die aan elkaar kunt koppelen.

Verder zou ik evt. denken aan kerstverlichting qua lichtslang.
 

Torching Vark

  • #3
Dank voor de tip! Ik kom daar toevallig redelijk vaak en vond de lichtlijsten interessant maar een beetje duur. Bij de Electro... (... = censuur) wat armatuurtjes kopen + 2x TL + trafo + starter en ik ben klaar voor de prijs van één zo'n ding. De TL lampen van het concern van de gehaktballetjes vond ik een te grote overlap hebben. Voor de lichtslang nog een fractie van dat.

Kerstverlichting blijkt helaas bij zowel bouwmarkten als huishoudzaken op zolder te liggen...
 

Ronald42

  • #4
Het lijkt wel of ik er aandelen in heb. Maar ook hier denk ik Philinea. Mooi zacht geelachtig licht indien nodig met alle dimmers dimbaar. Niet zo duur ook. Ondergrond moet wel aardig stabiel zijn want de lange gloeispiraal kan niet zo goed tegen veel bewegen.
Ooit eens bij mijn schoonzusje opzolder gebruikt sindsdien vind ik het prachtig voor dit soort indirecte toepassingen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
TL5 is te verkrijgen in 146cm. Dan ben je al op de helft.
Mooie e-VSA ervoor kan je nog mooi dimmen ook met de juiste zelfs tot 1%.
Philinea vind ik mooi maar achterhaald.
 

Mitchell

  • #6
Als je evt lichtslang wilt gebruiken, kan je het beste de nieuwe LED lichtslang gebruiken. Verkrijgbaar per meter bij de verlichtingsspeciaal zaak en geeft, omdat er veel leds per meter erop zitten, heel veel ( wit of geel ) licht.

Veel meer als bij de normale lichtslangen. Evt bestaan er ook LED strips met dubbelzijdig tape erachter, maar die zijn vrij prijzig € 45,- per 40 cm.
 

Torching Vark

  • #7
Hoi Mitchell,

Zijn die dingen al betaalbaar dan? Ik hoorde laatst prijzen van EUR1300 per meter. Weet je zo of die dingen ook een trafo o.i.d. hebben?

Misschien toch nuttig eens naar de verlichtingszaak te gaan...

Dank ieder. Jullie horen wel weer als ik de winkels langs ben geweest.
TL / Philinea / LED-lichtslang / gewone lichtslang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu