Stortbak toiletten blijven doorlopen

Turion

  • #1
Hallo,
Bij mijn inbouw closet blijft het water doorlopen, ik dacht aan kalkaanslag waardoor de afvoer niet goed afsluit maar ontkalken helpt niet, open maken staat gelijk aan de ombouw slopen.
Tevens heb ik een toilet met normale stortbak en die blijft ook doorlopen
Dus als iemand weet hoe het opgelost kan worden zonder te slopen of nieuwe te kopen dan ben ik die persoon zeer erkentelijk.

Alvast bedankt voor de hulp
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Vaak is het dat toiletten door blijven lopen dat er teveel water in komt en dan over stroomt in de bak

of de klep rubber is lek waar door de bak leeg gaat en weer vult

als je de water toevoer stop zet dan moet het niet overstromen dan is de vlotter te hoog of defect.

Mocht het nog door stromen dan sluit de klep rubber niet meer af

plaats even van bij de bakken een foto van je binnen kant van je bak zodat ik kan welke vlotter je hebt en evt als die instelbaar is
 

Turion

  • #3
Hallo,
Ik ga proberen een foto te maken maar ik weet niet of ik erbij kan met de camera. Op de stortbak staat "Sanit Elsenberg" als naam.

Een betere foto of een foto in de bak kan ik niet maken, de camera past er niet in, het is tevens de enige ruimte die ik heb om wat te doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Verdraai de rode pen dat je meer of minder water er in komt werkt dit ook niet meer dan een nieuwe vlotter plaatsen

Sluit het stopkraantje en koppel de vlotter er af en neem hem mee naar je bouwmarkt
 

Turion

  • #5
Dank je wel voor de info, ik ga hier mee aan de slag. Mocht het onverhoops niet lukken laat ik weer van me horen.
 

Remsey

  • #6
Dat blauwe ding op jouw foto is de flotteur (ook wel vlotter of vlotter) die kun je ontkoppelen van de waterleiding. eerst toiletkraantje dichtdraaien. De flotteur kun je uit elkaar schroeven en dan zit daar een zwart rubber in met een rood of blauw plastic puntje erin. Deze kan gescheurd zijn maar ook gewoon vies. Hele flotteur of alle onderdelen in azijn laten ontkalken een paar uur. Mocht het rubber gescheurd zijn neem hem mee naar de (blauwe logo) bouwmarkt, die verkopen de rubbers los. Er zijn meerdere merken / maten dus neem de oude mee. Succes!




De vlotter is ook voor twee tientjes in zijn geheel te koop mocht je zelf niet willen sleutelen.



Wat ook nog weleens de oorzaak is, is het spoelmechanisme. Soortgelijke afbeelding:



Dit is een soort koker die rechtop staat met aan de onderkant een rubber. Bij het doorspoelen wordt dit rubber opgetild waardoor het reservoir leegloopt. Dat rubber kan ook vies of ingescheurd zijn en is ook te koop bij bouwmarkt. Dit probleem komt gelukkig veel minder voor dan vlotterproblemen. Doorspoelmechanismen kun je verwijderen door het hele apparaat een kwartslag te draaien maar het is wel een operatie!
 

Turion

  • #7
Nogmaals bedankt voor de info, ik ga er direct mee aan de slag.
Overigens, de inbouw spoelbak heb ik lang met schoonmaakazijn laten ontkalken, dat had voor 90 % resultaat. De andere spoelbak daar heb ik her rubber uitgehaald, schoongemaakt en onderste boven terug geplaatst met 95 % resultaat, loopt druppels gewijs over maar dat komt doordat de tempex vlotter tegen de zijkant, eveneens van tempex, loopt en sluit dus niet geheel de aanvoer van water af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu