Stortbak 'lekt' naar wc ondanks nieuwe elementen

Bilan

  • #1
Dag,
ik heb een sphinx toilet die al een tijdje lekte.
Ik heb er een nieuwe sphinx vlotter in gezet en vandaag een WISA 'uitstroommechanisme'. Alles is dus nieuw en zit netjes vast.
Echter, het oude euvel is helaas niet verholpen. Op een of andere manier dekt het 'uitstroommechanisme' niet goed af en blijft er water de wc inlopen. Als ik er even op duw lijkt de klep wel aan te sluiten, dus daar lijkt iets mis te gaan.
wie weet wat dit kan zijn, en wat ik er aan kan doen zodat er geen water weg blijft lopen.

groet Bilan
 

Bilan

  • #2
Hoe zijn jullie ervaringen überhaupt met WISA materiaal? Is het een goed merk, of had ik beter dit mechanisme ook van Sphinx kunnen kopen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een veel voorkomend defect is de membraan in de vlotter, als die niet goed afsluit blijft het water ook doorlopen.
 

Bilan

  • #4
Maar die is ongeveer 1 dag oud (dus dat lijkt me wat snel versleten), en als ik op het afsluitmechanisme van het 'doorspoelmechanisme' duw stopt het lekken, dus ik denk dat het daar in ligt, of is het niet zo logisch als ik denk?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat ene zinnetje heb ik overheen gelezen, excuus daarvoor.

De afsluitingring wel goed gemonteerd ?
Iets anders schiet me niet te binnen.
 

Bilan

  • #6
Ja gewoon stevig aangedraaid, kan ik daar iets over het hoofd zien? Ik moest volgens de aanwijzing ook 'een overloopbuis(?)' op goede lengte snijden, kan het daar misschien iets mee te maken hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zou kunnen, ik ken dat systeem niet zo goed, lees de gebruiksaanwijzing nog eens door.
 

Bilan

  • #8
Kan het zijn dat WISA en Sphinx niet lekker matchen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Plaats evt een foto van het geheel
 

Bilan

  • #10
Helaas Henk, had het net opgegeven en heb alles weer uit elkaar gehaald om morgen terug te gaan naar de winkel, om daar te kijken of er nog iets van Sphinx zelf te halen is. Leek toch even dat 'goedkoop' duurkoop zou zijn bij Sphinx (of door mijn onhandigheid)
Mocht het morgen weer lekken, dan kom ik gelijk hier terug met foto's.
 

Bilan

  • #11
Had ik eindelijk mijn lekkage (zie mijn vorig topic) verholpen, wil ik de schroeven van mijn stortbak op de toiletpot aandraaien, draai ik net 1 slag te ver door. Bang!

Ik zie geen duidelijke barst of scheur maar voel wel water sijpelen. Kan je een (haar)scheur in een keramische toiletpot van Sphinx (L48) lijmen, kitten of iets dergelijks of is het helaas.... en weggooien.

groet
 

Loodgieter

  • #12
In mijn ervaring is de beste optie om nieuw te kopen. Gescheurd sanitair levert bij de regel problemen op in reparatie. Een kleine, gerepareerde, scheur hoeft maar een beetje onder druk te komen, en is dan al weer een stuk groter.

Zichtreparaties bij sanitair zijn wel mogelijk; structurele reparaties niet.
 

Bilan

  • #13
Helaas en dank voor uw antwoord

en moet ik dan alles nieuw kopen. en van het merk sphinx? of kan ik er ook een ander merk opzetten?
 

Bilan

  • #14
Ik wil op marktplaats een stortbak voor mijn toilet kopen, nu zit er op mijn toilet tussen het zitgedeelte en de stortbak een rubber (trapeze vorm) waar de stortbak op moet. Heeft elke sphinx toilet dit, en zijn alle maten hierin identiek?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
@ Bilan, topics samengevoegd, wilt u bij dit topic blijven met vragen over deze stortbak, anders is het niet meer te volgen.
 

Loodgieter

  • #16
Ik begrijp dat u gebruik maakt van een zogenaamd duoblok; waarbij het reservoir rechtstreeks op de toiletpot gemonteerd wordt. De maten voor deze rubbers zijn niet universeel. Vaak is er wel sprake van een rond rubber; en een standaard afstand tussen de beide bevestigingspunten. Een trapezevorm lijkt me vrij merkspecifiek; en dus niet universeel.

Misschien een optie om de "gezocht" advertentie te gebruiken op marktplaats, en daarbij enkele foto's te plaatsen van uw duoblok?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu