Stortbak hangend toilet in de muur plaatsen

Bert de kluseend

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil mijn wc ruimer maken door een hangend toilet te plaatsen (48 cm diep), om meer ruimte te krijgen wil ik de stortbak in de muur plaatsen (de muur zijn 7 cm dikke gipsbeton blokken) en de achterkant komt in mijn meterkast uit.
Weet iemand of dit mogelijk is en toegstaan is?
Eventueel wil ik een gat in de muur vrezen zodat de bak niet in de meterkast uitkomt, maar ik wel 3,5 cm kan besparen.

Ik heb het idee om het reservoir met een balk van (zij)muur tot (zij)muur (in de breedte) tegen te houden, voor het geval het gipsen achterwandje het niet houd.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Mvg,

Bert
 

Fiesiekus

  • #2
Dit probleem is bijv. Ruimtewinst in toilet en Hangtoilet tegen stenen muur besproken. Via de zoekfunctie van dit forum kunt u nog meer erover vinden.

Ik begrijp echter niet hoe u die steunende dwarsbalk(en) afwerkt: die steken dan toch uit de wand uit? Lijkt me niet fraai
 

Bert de kluseend

  • #3
Bedankt voor de snelle reply.

Omdat het een gipsen muurtje is zal deze zwakker worden als ik daar een gat in zaag, dus ik had in gedachten dat ik een dwarsbalk op één of andere manier bevestig aan het frame en de (zij)muur voor de stevigheid en daar uiteindelijk een plaat overheen zet en die betegel (Doel is om max 10 cm te gebruiken voor de stortbak).

De spoelbak mag dus wel iets uitsteken, maar ik wil hem meer naar achteren plaatsen, zodat ik meer ruimte in mijn wc over hou (diepte van de wc is maar 105 cm).

En ik wilde weten of een stortbak in half in een meterkast mag staan i.v.m. met eventuele lekkage en de daaropvolgende kortsluiting.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Bert Kluseend,

Nee dat mag dus niet, de meterkast zegt het eigenlijk al die is voor de meters en niet voor een deel van de stortbak of ander zaken.

U zal het dus anders op moeten gaan oplossen.

Vr Gr en succes ermee
 

Ned195

  • #5
Denk eens diagonaal en overweeg om het toilet in de hoek te plaatsen.
Dan is je toiletruimte ineens een stuk groter.

:cool:
Succes,

Tjalling
 

Bert de kluseend

  • #6
Ik heb de oplossing.

Achter mijn muur zit nog een houten plaat (als afscheiding naar mijn meterkast), ik zaag een groot gat in de muur waar het reservoir inpast (hiermee heb ik al 7 cm winst). En daarachter, waar het reservoir bevestigd moet worden, daar monteer ik een horizontale balk of een stalen balk (dit past er precies tussen). Hiermee gebruik ik de breedte van de hele muur om hem tegen te houden en monteer later de houten plaat er weer tussen het reservoir en de meterkast.

Ik heb er een schets van gemaakt, deze zal ik vanavond plaatsen, wellicht hebben andere mensen hier ook wat aan.

Wat is de maat van het minst diepe reservoir wat er te krijgen is? Het minst diepe wat ik gevonden heb is 13/14 cm , maar ik hoorde dat ze er ook van 9 cm zijn, klopt dat?
 

Fiesiekus

  • #7
Niet bij Geberit; dit lijkt me typisch een vraag die u in de sanitairwinkel kunt stellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu