Storingscode CE (wasbakje) bij AEG Lavamat

Hans1963

  • #1
Goedendag,

al enige tijd kwam er een behoorlijk tikkend geluid (bij het begin van het wasprogramma) uit het zeepbakje van onze AEG Lavamat 74728 van 1999 (gemiddelde levensduur ongeveer 6000 wasbeurten ofwel 15 jaar bij dagelijksgebruik). Vanmiddag stopte de machine met storingscode CE.

Op internet las ik dat deze code inderdaad te maken heeft met de tandwielen van het zeepbakje. De tandwielen zouden verwijderd kunnen worden, je moet dan alleen met een wasbol verder wassen. No problem lijkt me.

Van de voorrijd- en reparatietarieven wordt ik niet echt vrolijk, dus ik wil - graag met jullie hulp - een poging doen om de tandwieletjes te verwijderen.

Hoe doe ik dat?
Alvast enorm bedankt !

groet
Hans
 

De moker

  • #2
Dit is inderdaad een veel voorkomend probleem bij deze inlaatregelingen,
de tandwielen zijn eenvoudig buiten gebruik te stellen door de bovenplaat van de wasautomaat te demonteren (2 schroefjes aan de achterkant, vervolgens blad naar achteren schuiven),
dan zie je bij de zeepbakinlaat een zwart kapje zitten met 2 ster schroefjes, draai dit kapje er af, hieronder zitten 3 tandwieltjes, hier kan er 1 makkelijk tussenweg gehaald worden zodat de overbrenging niet meer werkt.
je kan nog even proberen hoe de machine nu water inlaat, door met het voorste tandwiel te draaien kan je 'm zo zetten dat ie altijd water in de hoofdwasbak inlaat, dan kan je de zeepbaklade hiervoor weer gewoon gebruiken, alleen voorwas en wasverachter is dan niet te gebruiken.

succes er mee..
 

Hans1963

  • #3
Bedankt voor je tip. Was erg nauwkeurige beschrijving. Zojuist twee tandwielen verwijderd en hij gaat weer als een speer....
:P

bedankt ook namens mijn vrouw en de twee kids !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu