Storingen in mijn Zonnegascombi Luigjes

Zonnegascombi

  • #1
Hallo,
Ik heb een probleem met mijn Zonnegascombi Hr ketel van Luigjes uit 1997 en hoop dat een van jullie kan helpen. Totdat ik de ketel anderhalf jaar geleden liet schoonmaken deed ie hat altijd perfect, maar daarna is een hardnekkige storing begonnen.
Kort na het opstarten van de ketel wordt het proces afgebroken en daarna starte de ketel weer opnieuw op.
(Bij het opstarten wordt eerst de gloeiplug geactiveerd, dan de brander gestard.) Eerst werd het branden afgebroken als na het opstarten de gloeiplug uitgeschakeld werd. De monteur die erbij geweest is verving daarom de gloeiplug. De ketel heeft het toen een half jaar zonder morren gedaan.
Kortgeleden heb ik het cv water bijgevuld (daarvoor even de stekker eruit gehaald) daarna begon de oude klacht weer, telkens na opstarten het branden afbreken en weer opnieuw opstarten. De monteur verving toen de boilertermostaat, omdat die bij doormeten een schommelende weerstand had. Dat hielp niet dus weer de monteur erbij die nu iets aan een ventieltje heeft versteld. de ketel heeft weer even gedraaid maar slaat nu uit via de aardlek als het opstarten begint of als hij eventjes brand. heb niet zoveel trek om de monteur op goed geluk maar weer iets te laten vervangen, heeft iemand een idee waar de klacht vandaan kan komen?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Misschien een stomme vraag, is het toestel fase gevoellig? (ik weet het niet zeker)
Draai dan de stekker eens om in het stop contact
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Geeft het toestel ook een storingscode aan?
 

Zonnegascombi

  • #4
Dank voor jullie snelle reactie, het toestel is nog van de generatie zonder display, maar de storingsindicator (een rood lampje) is in geen van de gevallen tot nu toe aangegaan.
dat van die stekker ga ik proberen, maar of dat een aardlek zou kunnen veroorzaken?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Aardlek icm onstekings storingen aan dit toestel zijn in 99 procent van de gevallen te wijten aan de gloeiplug, helaas alweer ;)

controleer tevens de ionisatipen, die zit ernaast.

is deze vlijmscherp aan de punt en kort dan vervang deze ook maar gelijk en je problemen zijn over.


[imo was de eerste reparatie de pen en niet de gloeiplug, kan het zijn dat je je vergist hebt? ]
 

Big smurf

  • #6
Gloeiplug kan de oorzaak zijn, maar het is ook mogelijk (komt zeer veel voor bij dit toestel) dat de wisselaar lek is.
 

Zonnegascombi

  • #7
Ik weet zeker dat bij de eerste reparatie de gloeiplug is vervangen en niet een pen. Die ionisatiepen is dat een vlambeveiliging? Want ik had van de monteur begrepen dat deze gloeiplug ook de vlambeveiliging is.
De eventueel lekke wisselaar wordt daarmee de rvs buis mee bedoelt die in de ketel is gelast waar de brander ingeschoven zit? Want daar zou wel eens een lekkage in kunnen zitten ,als ik bij het branden door het kijkglas in die buis kijk, zie ik een meegloeiende aanslag achterin de buis en ik zag zonet nog condens aan de binnenkant van het kijkglaasje.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #8
Deuh ik heb zitten pitten, ik dacht gelezen te hebben dat het over een ander toestel ging, negeer mijn voorgaande post aub :)
 

Big smurf

  • #9
De rvs buis mee bedoelt die in de ketel is gelast waar de brander ingeschoven zit. Dat is idd de wisselaar.
Haal de rookgasbocht er maar eens af 99 vd 100 x zit daar de lekkage.

btw. Onderdelen van dit type toestel zijn schaars aan het worden, neem bv de delta T regeling deze is NIET meer leverbaar (atag)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu