Storingen bij Easy wise Z ready modulerend klokthermostaat

Haardus

  • #1
Onlangs in gehele huis zelf Cv installatie aangelegd. HR Atag A244 EC met bijbehorend Z ready modulerend klokthermostaat (aangesloten op de juiste stekkertjes!). In het begin stond het weekprogramma niet ingeprogrammeerd maar op handmatige bediening.
Het systeem werkt op zich prima alleen slaat de thermostaat soms uit. Ketel geeft dan storingscode c 61 aan. Dit is alleen te verhelpen door de ketel even van de stroom af te halen zodat hij opnieuw op moet starten en het ontluchtingsprogramma in werking treedt.

We hebben ook een ander niet modulerend klokthermostaat geprobeerd: Nebraska van Plieger.(aangsloten op de juiste stekkertjes!) Werkte eerst prima maar na 2 dagen ook hiermee storingen! Met deze thermostaat, ook met ingeprogrammeerd weekprogramma lijkt de ketel op tilt te slaan, verwarmt continue met tropische temeratuur als resultaat en schakelt niet om naar het nachtprogramma.

Vervolgens weer de Easy wise Z ready geinstalleerd en het weekprogramma ingeprogrammeerd en op auto gezet. Werkte vervolgens goed maar nu na 3 dagen slaat de thermostaat weer regelmatig uit. Ketel geeft dan weer storingscode c61 aan.
Het lijkt soms erop dat de storing optreedt als de ketel verwarmt en warm water wordt getapt, maar dat is niet helemaal duidelijk.

Heeft dit te maken met het zelflerend programma van deze thermostaat en moeten we het systeem nog meet tijd geven of is er iets anders aan de hand? Weet iemand raad met ons probleem en heeft tips en trucs?

NB: Ketel hangt buiten in geïsoleerde kast, buitenvoeler is niet aangsloten.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Helaas ken ik dit type van Atag niet, maar kijkt u eens in het boekje wat die code c61 betekend..........
 

Haardus

  • #3
Bedankt voor je reactie. De Atag A244 EC is een zeer zuinige HR ketel die in oktober 2009 op de markt is gekomen.Hmm, op deze manier is ie inderdaad zuinig :wink: !! C 61 is een storingscode die alleen te verhelpen is door de stroom eraf te halen, daarna wordt het ontluchtingsprogramma actief en start de ketel opnieuw op om vervolgens weer te werken. Dit moet ik vandaag opeens elke 10 minuten doen, zodra de ketel weer gaat branden en de branders de 71 % hebben gehaald slaat het geheel weer op bovenvermelde storingscode.
 

Speedypul

  • #4
C 61 geen communicatie via Z-bus (reset alleen mogelijk door spanningsonderbreking)

Thermostaatkabel controleren op slechte kontakten/draadbreuken!
 

Haardus

  • #5
:D Top! Dat Was het inderdaad! Hadden al eerder een alternatieve kabel gelegd die ook storingen opleverde. Vandaag nieuwe kabel gelegd en zowel de ketel als ook de thermostaat communiceren nu blijkbaar goed met elkaar en hij doet het al de hele middag! Gezien de storingen de afgelopen dagen moet het dat haast wel geweest zijn. Bedankt voor de tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu