Storing Zanussi Zafiro II

Beeper

  • #1
Hallo,

Ik heb het forum al even doorgespit maar kan geen info vinden omtrent het volgende probleem;
Gisteren sloegen de stoppen door, ik naar boven kijken bij de wasmachine (Zanussi Zafiro II),deze was bezig met een programma. Er hing een 'electrische verbrande' lucht in het hok waar de wasmachine staat.)
Hij wou niet meer verder met het programma, het end lampje gaat piepen. Ik heb net storing uitgelezen volgens de methode die ik op het forum hier las: op een programma zetten en dan start en extra spoelen toets in drukken. Er komt de volgende code uit: Start lampje brand en piept 1 keer samen met end lampje waarna end lampje nog 3 keer zelf brand / piept. (endlampje totaal dus 4 keer). Weet iemand wat deze code inhoudt?
 

Beeper

  • #2
Nog even verder gespit, als ik hem aan de doe begint end lampje te piepen en te knipperen; eerst 5 keer en dan 4 keer. Wat ik ergens heb gelezen is dat code 5-4 iets met de stuurprintplaat kan zijn. Waar kan ik dat ding vinden, kan ik in ider geval even kijken of daar iets aan te zien of te ruiken is..
 

HarryO

  • #3
Je eerste foutcode staat voor E41, dwz deur open of defecte deurschakelaar.
Je 2de code is mij niet duidelijk.
Als Einde 4+5 is 9 keer achter elkaar knippert is de machine z'n informatie van de elektronica module kwijt.

Doe de zelfde test nogmaals (deur dicht en 60 graden wit/bont)
 

Beeper

  • #4
Bedankt voor de info! Ik heb hem na wikken en wegen maar weg gedaan, hij was bijna 8 jaar oud, qua reparatie zal het met voorrijkosten etc als snel boven de 100 euro uitkomen zo schatte ik en dan is het maar afwachten hoe de andere onderdelen het na 8 jaar houden..Gister een nieuwe besteld, deze is vandaag bezorgd, oude meteen laten meenemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu