Storing vaatwasser bauknecht

Jojootje

  • #1
Wij zijn 2 1/2 week op vakantie geweest, en bij terugkomst wilde ik s'avonds mijn vaatwasser aanzetten, en toen deed hij niks meer.
Het is een Bauknecht type GSF 5467. Code: 8546 467 01510/33 0101 005626.

Het lampje van de waterstop blijft knipperen, en we krijgen hem met geen mogelijkheid van het waterslot af (hebben de startknop al 10 sec ingedrukt gehouden).

Nu komt er dinsdag een monteur kijken, maar moeten dan zowieso 99.50 euro voorrijkosten betalen, dit vinden we wel erg veel geld!
Daarom proberen we via deze weg of iemand misschien tips heeft wat we nog meer zelf kunnen proberen te doen. De vaatwasser is 4 jaar oud. Alvast bedankt voor jullie tips
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Staat de waterkraan wel open?

Is dit een machine met ingebouwde 'lekbak' met detectoren, dan kan het zijn dat er water in de bak ligt en de machine daardoor in beveiliging is gegaan

Water uit de bak halen wil dan wel helpen.
 

Jojootje

  • #3
Hoi Headhunter, de waterkraan hebben wij direkt gecontroleerd.

De andere tips gaan we vandaag controleren.

Bedankt voor je reactie. :D

Mocht iemand nog een idee hebben horen wij dat ook graag.

Jojootje
 

Ronald42

  • #4
In ieder geval even uitzetten en dan bedoel ik stekker eruit.
Wil ook wel eens helpen.
 

Jojootje

  • #5
Hoi Ronald.

Dit heb ik ook geprobeerd, dit zijn de eerste dingen die in mij opkwamen om te doen, omdat ik geen vaatwasser monteur ben durfde ik de machine niet direkt open te schroeven.

Bedankt voor je reactie. :lol:

Mocht iemand nog een idee hebben horen wij dat ook graag.

Jojootje
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Machine even schuin houden om te kijken of er water op de bodemplaat ligt, dan loopt dit er uit. Wel eerst de stekker er uit trekken!

Wat ik ook nog bedenk, is dat de waterstop inwendig door kalk vast is komen te zitten. Die rustperiode heeft hem dan vastgezet.

Als verder niets meer lukt, zou je die waterstop er af kunnen schroeven, en hem, terwijl je hem in je hand houdt, een tik met een zachte hamer (rubber of kunststof) op kunnen geven, vooral niet te hard. Misschien komt ie dan los.
 

Jojootje

  • #7
Ik heb de machine even iets gekanteld en er kwam inderdaan water uit. Vervolgens heb ik al het water eruit laten lopen. Paar uurtjes laten staan en vervolgens weer stroom op de machine gezet.

Ondertussen ook het waterslot met een paar tikken geprobeerd los te krijgen. machine aangezet en helaas er gebeurde niets. Lampje van spoelen brandt constant en lampje van waterslot knipperde nog steeds.

Startknop 5 sec. ingedrukt gehouden waarna de pomp weer het water probeert weg te pompen, verder gebeurd er niets.

Ben ik nog iets vergeten of heeft iemand nog tips?

Groeten jojootje
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het meteen wegpompen (of de poging ertoe) kan tóch duiden op een bekrachtigd zijn van de beveiligingsschakelaar op de bodemplaat.

Het komt nog wel eens voor, dat de beveiliging er pas wat later weer af gaat. Ook komt het voor dat de vlotter vastzit, of de vlotterschakelaar niet goed meer is.

Veel voorgekomen op ons forum, dus kijk ook nog met de zoekfunctie in de rubriek keuken. Zoek op "lekkage"...
 

Co de Witgoedman

  • #9
Een lekkage in dit soort machines is vaak veroorzaakt door lekkage van de motor of losgeschoten slangklemmen.
 

Ronald42

  • #10
Helemaal onder in U filter. onderste rek eruit filter los zit rechts een zwart rond roostertje. Hierachter zit een een membraam. Bij mij was dit rooster ernstig vervuild en kon het schakelaartje niet meer bewegen.

Dit leidde bij mij tot gelijk luidende klachten. Neem eens een kijkje in het filter maak het indien nodig schoon. Door met een afgebroken saté prikker voorzichtig door het rooster te steken kunt U horen of het contact schakelt. Uiteraard niet met de scherpe punt steken.

Dit alles uiteraard met een uitgeschakelde machine.

Suc6
 

Jojootje

  • #11
Hallo Co en Ronald,
Co schrijft: Een lekkage in dit soort machines is vaak veroorzaakt door lekkage van de motor of losgeschoten slangklemmen.
Ik heb de onderplaat verwijderd en geen losse slangklemmen oid kunnen ontdekken.

Ronald, Het membraam heb ik ook gecontroleerd. maar dit hoor ik overduidelijk klikken.
Bedankt voor jullie reactie :!:

Na het geheel weer in elkaar geschroefd te hebben heb ik met een gietertje water in de machine gegooid, vervolgens heb ik een tijdje met een zaklamp gekeken of er ergens water lekte. Ik heb niets kunnen constateren. vervolgens heb ik de machine onder stroom gezet en opnieuw aan gezet maar nog steeds brandt alleen het lampje van de spoel functie en knippert het waterslot lampje. Resetten had opnieuw geen resultaat.

Kan het ook een elektrische storing zijn?
Ik heb namelijk eerder gehoord dat dit bij Bauknecht vaker voorkomt.

Overigens hebben wij de afspraak met de monteur even in de ijskast gezet. (Ook een Bauknecht, maar deze doet het wel goed) :wink:

Groeten jojootje
 

Ronald42

  • #12
Jojootje schreef:
Overigens hebben wij de afspraak met de monteur even in de ijskast gezet. (Ook een Bauknecht, maar deze doet het wel goed) :wink:

Groeten jojootje
Brrrrrrrrrr Bij jouw kom ik in ieder geval nooit langs. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu